Kwartaalwinst Coinbase Q1 2024 groter dan totale winst van 2023

Het beursgenoteerde Amerikaanse handelsplatform Coinbase heeft een sterk eerste kwartaal van 2024 achter de rug. Die goede cijfers heeft het uiteraard te danken aan de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten, die een gigantische rally in bitcoin veroorzaakten.

Grote winst voor Coinbase

Coinbase wist in het eerste kwartaal een omzet van 1,6 miljard dollar te behalen en daar bleef een winst van 1,2 miljard dollar van over. Zodoende lijkt het echt weer de goede kant op te gaan met Coinbase, een belangrijke bedrijf binnen de industrie.

Het totale handelsvolume op Coinbase voor Q1 2024 kwam uit op 56 miljard dollar. Dat markeert een stijging van 93 procent ten opzichte van het vorige kwartaal.

Met die stijging van 93 procent deed Coinbase het beter dan de rest van de Amerikaanse spotmarkt. Daar steeg het handelsvolume namelijk met 91 procent over diezelfde periode.

Uit institutionele transacties wist Coinbase een omzet van 85 miljoen dollar te genereren, wat een stijging van 133 procent opleverde van kwartaal-op-kwartaal. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de lancering van de Spot Bitcoin ETFs.

Coinbase als institutionele partner

Coinbase is namelijk de institutionele partner van heel veel Spot Bitcoin ETFs. “Ons institutionele platform, Coinbase Prima, bereikte een all-time high handelsvolume en ook een recordaantal actieve klanten in het eerste kwartaal van 2024.

De Bitcoin ETFs, gecombineerd met de sterke marktomstandigheden in Q1, waren als een vliegwiel voor de resultaten in deze productklasse. Sterker nog, bijna 40 procent van alle institutionele klanten gingen interacites aan met tenminste 3 producten in Q1”, aldus Coinbase.

Ook sprong de omzet van het beursplatform vanuit beheerdiensten met 64 procent naar 32 miljoen dollar in het eerste kwartaal. Die stijging werd volgens het beursplatform primaire gedreven door de stijgingen van de bitcoin koers en de omzet uit de Spot Bitcoin ETFs.

Coinbase is de beheer-partner voor 8 van de nieuwe 11 Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten.


The post Kwartaalwinst Coinbase Q1 2024 groter dan totale winst van 2023 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.