KuCoin moet stoppen in New York en ook nog eens $22 miljoen betalen

Letitia James, de procureur-generaal van New York, heeft KuCoin bevolen om zijn activiteiten in New York te staken. Ook moeten ze meer dan $22 miljoen afdragen vanwege het opereren zonder de juiste registratie

James kwam in actie toen bleek dat cryptobeurs in de staat New York als “illegaal handelsplatform” opereerde.

Het bureau van de procureur-generaal geeft KuCoin de opdracht om de activiteiten in het belangrijkste financiële centrum te staken. KuCoin bevond zich in grijs gebied wat betreft regels, vanwege strenge regulering aanbieders van effecten en commodity-handel in New York.

Even ter goede orde: KuCoin is misschien in Nederland geen hele bekende naam (meer), maar ze zijn volgens data van CoinMarketCap nog altijd goed voor $1,2 miljard aan dagelijks handelsvolume. Daarmee staan ze op plek vier, net achter Kraken. De top twee, Coinbase en Binance, zijn wat handelsvolume ver uit zicht.

Pas in juni van dit begon de beurs met klantverificaties. Daarmee liepen ze vér achter op alle andere beurzen die lange tijd in grijs gebied opereerden, waaronder Bybit en Binance. De exchange kreeg ook al eens een waarschuwing van De Nederlandse Bank (DNB).

Onze centrale bank stelt verder dat KuCoin ‘illegaal diensten aanbiedt voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta en bewaarportemonnees aanbiedt’. De DNB gaat geen particulieren aanschrijven die gebruik maken van deze beurs, maar ze waarschuwen ‘dat ze verhoogd risico lopen om betrokken te raken bij
witwassen of terrorismefinanciering’.

Tot slot stopte de beurs in augustus van dit jaar met zijn eigen bitcoin mining pool, vanwege de “evoluerende bedrijfsstrategie” van het bedrijf.


The post KuCoin moet stoppen in New York en ook nog eens $22 miljoen betalen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.