Krijgt bitcoin een grote correctie voor de halving?

De bitcoin koers staat op het moment van schrijven onder druk en komt na een daling van ruim 6 procent binnen op ~68.000 dollar. Volgens de data van Glassnode kan bitcoin weleens aan een correctie beginnen die eindigt rond het niveau van 61.700 dollar.

Maar op basis waarvan verwachten ze die koersdaling nog voor de volgende halving?

Enorme correctie op komst?

Op basis van de zogenoemde MVRV Pricing Bands verwachten de analisten van Glassnode dat bitcoin aan een correctie kan beginnen door een hertest van het MRVR niveau van 2,4 (gele lijn).

Op het moment van schrijven ligt dat niveau op de koers van 61.700 dollar. Dat zou vanaf hier een behoorlijke daling opleveren, maar uiteindelijk is de prijs ook een enorm psychologisch dingetje.

Als je in november 2022 had gezegd dat we nu op 61.000 dollar zouden staan, dan zou je daar meteen voor tekenen. Nu voelt het minder goed, omdat we al op 73.000 dollar hebben gestaan.

De MVRV Pricing Bands zijn grafische weergaven die de verhouding tussen de Market Cap en de Realized Cap weergeven. De Realized Cap krijg je door de laatste koers waarvoor iedere bitcoin voor het laatst van adres wisselde bij elkaar op te tellen.

Zo krijg je een realistischer beeld van de hoeveelheid kapitaal die in bitcoin zit.

Bitcoin whales boeken winst

On-chain data leert ons verder dat whales er momenteel in toenemende mate voor kiezen om hun winsten te boeken. Wallets met 1.000 tot 10.000 bitcoin hebben over de afgelopen maand ruim 80.000 bitcoin van de hand gedaan. Dat is tegen de huidige koersen goed voor bijna 5 miljard dollar aan bitcoin.

Als dat doorzet kan er op de korte termijn weleens een correctie starten, omdat korte-termijn holders hun winsten langzaam zien verdampen.

Door de enorme stijgingen van bitcoin staan die korte-termijn holders namelijk op een hele behoorlijke winst. Korte-termijn holders zijn overigens mensen die hun bitcoin minder dan 155 dagen in bezit hebben.

Dat zijn dus mensen die relatief kortgelden zijn ingestapt en niet veel later op een gigantische winst staan dankzij de nieuwe all-time highs van bitcoin.


The post Krijgt bitcoin een grote correctie voor de halving? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.