KPMG: rijke beleggers zien bitcoin als bescherming tegen inflatie

KPMG is een grootheid in de wereld van accountancy en volgens de analisten van het bedrijf zien investeerders bitcoin steeds meer als een manier om zich te beschermen tegen inflatie; het waardeverlies van overheidsmunten. In een nieuw rapport kijkt KPMG naar de Canadese markt en zegt het dat in 2023 de helft van alle financiële dienstverleners crypto-producten aanbieden, terwijl dat in 2021 nog 41 procent was.

Rijke investeerders kiezen voor bitcoin

Verder kwam uit het onderzoek van KPMG dat 39 procent van alle Canadese institutionele beleggers crypto (en vooral bitcoin) in hun portfolio hadden. Dat percentage lag in 2021 nog op 31 procent.

Kareem Sadek, die zich bij KPMG specialiseert op het gebied van digitale assets, zegt dat institutionele beleggers in Canada om twee redenen meer comfortabel zijn met. crypto.

“Canada speelde een leidende rol in het creëren van een wetgevingsklimaat dat innovatie in crypto steunt. Van het goedkeuren van de eerste Bitcoin en Ethereum ETFs tot het toestaan van verfijnde strategieën met derivaten en Ethereum-staking.

Dat soort acties, in combinatie met de stijgende koersen voor crypto-assets zijn waarschijnlijk de redenen voor de toegenomen aantrekkingskracht van crypto voor institutionele beleggers”, aldus Sadek.

Bescherming tegen inflatie

Kunal Bhasin, die onder meer partner is bij KPMG, zegt dat institutionele beleggers in Canada ook kijken naar crypto als een manier om zichzelf te beschermen tegen de inflatie van nationale valuta.

Hierbij noemt hij onder andere de stijgende nationale schuld van de Verenigde Staten als een probleem.

“De stijgende Amerikaanse overheidsschuld in combinatie met de inflatie waren waarschijnlijk een katalysator voor de crypto-rally in 2023. Het lijkt erop dat investeerders zoeken naar alternatieve asset-klassen, die ze beschermen tegen inflatie en een betrouwbare store of value zijn.

Uit onze enquêtes blijkt dat crypto-assets onder institutionele beleggers in toenemende mate als een asset-klasse worden gezien waar je in kunt investeren”, zo laat Bhasin weten.


The post KPMG: rijke beleggers zien bitcoin als bescherming tegen inflatie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.