Kosten van bitcoin ETF van Invesco/Galaxy verlaagd naar 0,25%

Invesco en Galaxy Asset Management hebben de vergoeding van hun spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) verlaagd van 0,39% naar 0,25%. Dat maakt de emittent van het bitcoinfonds maandag bekend.

Door deze stap komt de management fee voor de Invesco Galaxy Bitcoin ETF (BTCO) in lijn met die van de meeste concurrenten. Alleen Ark en 21Shares, Bitwise en Franklin Templeton vragen momenteel nog lagere vergoedingen.

Het is niet gangbaar dat deze kosten ooit zullen stijgen, terwijl het volgens analisten wel vaak gebeurt dat de prijzen verder worden aangescherpt. Het is een grote concurrentiestrijd tussen de vermogensbeheerders om zo veel mogelijk geld te kunnen aantrekken.

Lagere vergoedingen kunnen een reden zijn voor klanten om over te stappen op alternatieven. Zo is duidelijk te zien dat er veel geld wegstroomt bij het GBTC-fonds van Grayscale. Zij vragen maar liefst 1,5% op jaarbasis voor het bewaren van de bitcoin.

Invesco zei dat het de eerste zes maanden nog geen vergoedingen zal vragen, of tot het moment dat ze $5 miljard aan activa in beheer hebben.

Het bedrijf van Novogratz heeft een niet al te goede start achter de rug. Andere vermogensbeheerders zoals BlackRock en Fidelity hebben in de eerste elf dagen al ongeveer $2 miljard aan volume opgehaald. Invesco moet het doen met een schamele $280 miljoen.

Daarbij moet wel gezegd worden: BlackRock en Fideltiy zijn grote namen in de industrie, ook buiten de cryptomarkt om. Het lag ook weer niet in lijn der verwachting dat Invesco/Galaxy koploper zou zijn.


The post Kosten van bitcoin ETF van Invesco/Galaxy verlaagd naar 0,25% appeared first on Bitcoinmagazine.nl.