Korting op aandelen Grayscale Bitcoin Trust daalt naar 8%

De premium op het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is weer verder gedaald. De zogenoemde korting op de Net Asset Value (NAV) van GBTC is gezakt tot 8%. Enkele maanden geleden stond deze nog op 40%.

Het laat als te meer zien dat er veel enthousiasme is over de reeks spot bitcoin ETF-aanvragen. BlackRock zet hier onder andere op in, maar ook Grayscale zelf wil van haar Trust een ETF maken. Na juridische stappen lijkt het nu onvermijdelijk. Beleggers anticiperen hierop, want áls GBTC een ETF wordt, dan zal de premium compleet verdwijnen.

De korting op de NAV wordt beschouwd als een belangrijke maatstaf om het verschil te bepalen tussen de handelsprijs van een fonds en de waarde van de onderliggende activa, in dit geval dus échte bitcoin.

Door de daling van de korting staat deze “premium” op een niveau dat sinds eind 2021 niet meer is gezien. Toen was het nog een bullmarkt!

ETF-expert Eric Balchunas merkte op dat de “premium” op GBTC laat zien dat beleggers veel aandelen uit dit fonds accumuleren.

“Aangezien de korting op GBTC snel een van de top 5 ETF-grafieken van het jaar wordt, is het niet alleen visueel opvallend, maar ook een grafische weergave van het langzaam groeiende optimisme over de afgelopen zes maanden ten aanzien van de goedkeuring van een spot-ETF.”

Coinglass laat deze “Grayscale Premium” mooi zien in een grafiek, zoals hieronder is weergegeven:


The post Korting op aandelen Grayscale Bitcoin Trust daalt naar 8% appeared first on Bitcoinmagazine.nl.