Komt er een “krankzinnige stijging” van altcoins nu bitcoin dominantie afneemt?

Handelaren hopen op een ‘krankzinnige stijging’ van altcoins nu belangrijke weerstandsniveaus naderen, meldt Cointelegraph vandaag. Krijgen we eindelijk een altseason, wat zeggen de analisten daarover?

Gaan de altcoins stijgen?

De toenemende marktkapitalisatie van altcoins en een daling in bitcoin-dominantie hebben een hernieuwde hoop op een altseason flink aangewakkerd. Analisten speculeren over een mogelijke start van het altseason na een recente stijging in de totale marktkapitalisatie van altcoins. Inclusief ethereum (ETH) dat nu een belangrijk weerstandsniveau nadert.

Cryptohandelaren en – analisten houden altcoins scherp in de gaten na de 27% stijging van ether in de afgelopen zeven dagen. De totale marktkapitalisatie van altcoins bedraagt momenteel ongeveer $1.160 miljard, volgens de laatste cijfers van TradingView. Deze market cap is in de afgelopen twee weken met 15% gestegen en nadert weerstandsniveaus van medio maart, toen het een piek bereikte van $1.200 miljard.

Op 26 mei zegt ‘Trader Tardigrade’ aan zijn 50.000 volgers op X dat de altcoinmarkt drie keer zijn totale marktkapitalisatie kan stijgen als het erin slaagt uit te breken uit een “reversed head & shoulders patroon.” “Het is te verwachten dat het binnen enkele weken zal uitbreken volgens dit patroon,” denkt hij.

Op 26 mei observeert handelaar en analist ‘Rekt Capital’ dat de marktkapitalisatie van altcoins op het punt staat om de hoogste wekelijkse sluiting te behalen sinds begin april 2024. Ondertussen zegt technisch analist ‘Yoddha’ in een bericht op X op 26 mei: “Ik verwacht een krankzinnige stijging in altcoins wanneer dit boven de wekelijkse weerstand uitbreekt.”

Analist ‘Moustache’ deelt een vergelijkbare grafiek met zijn 120.000 volgers op X, waarin hij stelt: “Het altseason komt dichtbij.”

Bitcoin dominantie

Bitcoin is de belangrijkste en leidende munt op de markt, zowel qua marktkapitalisatie als technologie. Analisten beweren dat in eerdere cycli, de bitcoin prijs als eerste bewoog, gevolgd door ether, en daarna de altcoinmarkt, aangezien kapitaal de neiging heeft om door te stromen naar munten met een lagere marktkapitalisatie.

De marktdominantie van bitcoin is in de afgelopen twee weken met 3,7% gedaald tot 53,9%, een signaal dat alts kúnnen toenemen in waarde, hoewel dat geen zekerheid is op de cryptomarkt is als zéér volatiel te boek staat. In een bericht op X op 25 mei merkt MN Trading-oprichter Michaël van de Poppe op dat de recente markcorrectie, die ongeveer 25% bedraagt, een correctie van 50-70% voor altcoins inhoudt.

Hij voorspelt dat in deze cyclus de totale marktkapitalisatie $15.000 miljard bereikt, een stijging van 450% ten opzichte van de huidige niveaus van $2.700 miljard. De totale cryptomarkt is de afgelopen drie maanden range-gebonden geweest tussen $2.900 miljard in media maart en de correctie-diepte van $2.300 miljard op 1 mei, volgens CoinGecko.


The post Komt er een “krankzinnige stijging” van altcoins nu bitcoin dominantie afneemt? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.