Komt bitcoin deze week onder de $60.000 terecht?

De bitcoin koers oogt de laatste dagen niet heel stabiel. In de nacht van maandag op dinsdag verloor bitcoin ongeveer 5 procent en daarmee enkele duizenden dollars. Vandaag komt de digitale munt binnen op 66.150 dollar en hebben de bulls nog altijd moeite om het momentum te herpakken.

Whales kopen geen bitcoin meer?

Sinds 24 maart is het aantal wallets met 100 tot 1.000 bitcoin, die we vaak kwalificeren als whales, relatief stabiel gebleven. Het aantal wallets met deze hoeveelheid bitcoin blijft tussen de 13.872 en 13.841 pingpongen. Die stabiliteit suggereert dat grote investeerders momenteel even niet meer kopen.

Whales zijn in principe investeerders die met hun enorme koopkracht de potentie hebben om de koersen behoorlijk te beïnvloeden. Om die reden worden hun activiteiten vaak scherp in de gaten gehouden.

Het rustige gedrag van whales op dit moment suggereert dat hun interesse in bitcoin misschien wegvalt, wat cruciaal is in een markt die wordt gedreven door sentiment en momentum. Als de whales wegvallen, waar moeten we het dan van hebben? Kan bitcoin nog wel naar nieuwe all-time highs doorschieten?

De RSI van bitcoin daalt

Op technisch vlak is er ook weinig positiefs te vermelden momenteel. De 7-daagse Relative Strength Index (RSI) van bitcoin staat op 69. Daarmee zitten we niet in de “overbought” zone, maar zitten we ook niet laag genoeg om van “oversold” te kunnen spreken.

Dit wijst eerder op een fase van consolidatie, waarin de bulls noch de bears domineren.

Zoals je in de bovenstaande grafiek kunt zien is de 7-daagse RSI van bitcoin dalende en dat betekent in principe dat het positieve momentum definitief is verdwenen.

Nu is het de vraag of we dat de komende dagen kunnen herpakken, maar mogelijk is daar de halving voor nodig. Er lijkt nu even weinig wat de bitcoin koers een echte boost kan geven, behalve een gezonde portie geduld.

Alles wijst erop dat bitcoin mogelijk nog verder kan corrigeren dan de huidige koers van 66.100 dollar.


The post Komt bitcoin deze week onder de $60.000 terecht? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.