Kimchi premium in Zuid-Korea is terug, koers in land nu 10% hoger

De zogenaamde Kimchi Premium in Zuid-Korea bereikte woensdag een hoogste punt in 27 maanden. Het verschil tussen de prijs van bitcoin in het Aziatische land en de rest van de wereld schoot naar de 10,32%.

Analysebedrijf CryptoQuant houdt deze gegevens bij en de CEO van het bedrijf deelt op X dat er iets bijzonders aan de hand is. Zuid-Koreanen kopen aggressief bitcoin op, waardoor de koers véél hoger staat dan in de rest van de wereld.

De cryptoprijzen in Zuid-Korea verschillen van die buiten het land dankzij een aantal verschillende unieke elementen van de cryptomarkt van het land.

Lokale regels verhinderen buitenlandse investeerders om te handelen op Zuid-Koreaanse beurzen. Koreaanse investeerders die grote sommen cryptovaluta op buitenlandse beurzen kopen voor arbitrage kunnen worden gestraft op grond van de Foreign Exchange Transactions Act van het land.

Arbitragehandel slaat op het fenomeen waarbij je een coin voor prijs x in land xx opkoopt, om het voor prijs y in land yy te verkopen. Het verschil is dan de winst voor deze arbitrage-handelaar.

Omdat dit niet is toegestaan, is Zuid-Korea geïsoleerd van de wereldwijde handel. En dat is dus ook te zien in de prijsontwikkeling van bitcoin. De vraag is groter dan het aanbod (dat er buiten het land is). De koers stijgt daardoor (vergeleken met beurzen zoals Coinbase en Kraken), waardoor de premium ontstaat. Dit percentage staat nu op het hoogste punt in ruim twee jaar.

Bitcoin brak dinsdag zijn vorige hoogste prijs aller tijden in de VS en overtrof de grens van $69.000. Op de Zuid-Koreaanse Upbit-beurs steeg bitcoin tot boven de 97 miljoen Koreaanse won ($72.926).

Bitcoin heeft sindsdien een deel van zijn winst weer moeten inleveren, en handelt momenteel rond de $67.200, na ook onder de $62.000 te hebben gestaan.


The post Kimchi premium in Zuid-Korea is terug, koers in land nu 10% hoger appeared first on Bitcoinmagazine.nl.