Kazachstan blokkeert 980 cryptobeurzen, waaronder Coinbase en Bybit

In 2023 blokkeerde de Kazachse Financial Monitoring Agency (FMA) de weg tot bijna duizend cryptobeurzen. Burgers uit het land konden niet meer bij exchanges terecht die niet de juiste registratie hebben. Volgens een persbericht van 7 december ontzegde FMA in 2023 de toegang tot 980 illegale platforms.

Daarnaast startte de FMA negen onderzoeken, waaronder “illegale operaties” en onderzoeken naar het witwassen van geld. Deze informatie maakt deel uit van de verklaringen van FMA-president Ruslan Ostroumov tijdens de bijeenkomst van de Anti-Money Laundering Eurasian Group in China.

De Digital Assets Law ging in februari 2023 van kracht. Het verbiedt de creatie en het verhandelen van digitale valuta en ook beurzen die geen nationale licentie hebben gekregen. Het Astana International Financial Centre (AIFC), dat vanuit een speciale economische zone werkt, is verantwoordelijk voor de goedkeuringen en processen.

Sommige grote internationale platforms zijn opgenomen in de lijst met geblokkeerde beurzen. Zo heeft het Ministerie van Cultuur en Informatie de toegang tot de website van Coinbase geblokkeerd.

Vertegenwoordigers van het ministerie verklaarden dat het verzoek afkomstig was van het ministerie van Digitale Ontwikkeling, waarbij Coinbase werd beschuldigd van het overtreden van de wet op digitale activa.

Tot nu toe hebben de beurzen Binance, Bybit, CaspianEx, Biteeu, ATAIX, Upbit en Xignal&MT goedkeuring gekregen om in het land te opereren.


The post Kazachstan blokkeert 980 cryptobeurzen, waaronder Coinbase en Bybit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.