Kansen in de groeiende gedecentraliseerde bezorgsector voor eten

De sector voor bezorging en afhaalmaaltijden heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt, waardoor belangrijke kansen zijn ontstaan voor nieuwkomers op de markt. Dit artikel onderzoekt de marktomvang en het groeipotentieel in Nederland, Europa en wereldwijd.

Groeiverwachting

De wereldwijde voedselbezorgsector zal naar verwachting gestaag blijven groeien, gedreven door de aanhoudende vraag en het innovatiepotentieel. De markt zal naar verwachting groeien van USD 26,95 miljard in 2023 tot USD 41,69 miljard in 2028, met een CAGR van 9,12%. In Europa zal de markt naar verwachting groeien met een CAGR van 11,6% tot USD 49,21 miljard in 2028. Factoren die bijdragen aan deze groei zijn onder andere de toenemende verstedelijking, veranderende consumentenvoorkeuren en vooruitgang in de bezorglogistiek.

Marktomvang in Nederland, Europa en wereldwijd

In Nederland zal de markt voor online voedselbezorging in 2024 naar verwachting ongeveer USD 1,7 miljard aan inkomsten genereren, met een CAGR van 9,9% van 2021 tot 2024. Deze groei duidt op een bloeiende markt met volop mogelijkheden voor nieuwe bedrijven.

De Europese online voedselbezorgsector zal tegen 2028 naar verwachting 49,21 miljard USD bereiken, met een CAGR van 11,6% vanaf 2021. Deze expansie wordt gedreven door de stijgende vraag naar gemak en de wijdverspreide toepassing van digitale bestelplatforms.

Wereldwijd zal de markt voor online voedselbezorging naar verwachting groeien van USD 26,95 miljard in 2023 tot USD 41,69 miljard in 2028, met een CAGR van 9,12%. Deze groei wordt gestimuleerd door de toegenomen internetpenetratie, het toenemende gebruik van smartphones en innovaties in bezorgdiensten.

Belangrijkste spelers en marktaandeel

De sector voor bezorging en afhaalmaaltijden wordt gedomineerd door enkele grote spelers. UberEats, met een aanwezigheid in veel landen, rapporteerde in 2022 een omzet van USD 8,3 miljard. DoorDash, dat de markt in de Verenigde Staten leidt, genereerde in hetzelfde jaar een omzet van USD 6,6 miljard. Een andere belangrijke speler in Europa is Takeaway.com, onderdeel van Just Eat Takeaway, dat een omzet van USD 5,4 miljard in 2022 rapporteerde.

Kansen voor nieuwkomers

De aanzienlijke inkomsten en groei in de markt voor bezorging en afhaalmaaltijden bieden aanzienlijke kansen voor nieuwkomers. Ondanks de dominantie van grote spelers is er ruimte voor nichediensten, innovatieve bezorgoplossingen en regiospecifieke aanbiedingen om marktaandeel te veroveren.

Nieuwkomers kunnen strategieën gebruiken om de kosten voor zowel restaurants als consumenten te verlagen. Een gedecentraliseerde aanpak kan de kosten verlagen en de macht herverdelen van grote tussenpersonen naar de gebruikers. Door gebruikers binnen deze netwerken te belonen, kunnen nieuwe bedrijven hun loyaliteit en betrokkenheid vergroten en zo een eerlijker ecosysteem creëren. Deze aanpak kan de controle en financiële voordelen teruggeven aan restaurants en consumenten, waardoor duurzaamheid op lange termijn in de voedselbezorgsector wordt bevorderd.


The post Kansen in de groeiende gedecentraliseerde bezorgsector voor eten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.