Kan de bitcoin koers weer boven $70k komen na goedkeuring ethereum ETF?

De cryptomarkt heeft een terugval gekend na het hoogtepunt van de week, ondanks de goedkeuring van spot ethereum ETF’s. Hoewel er aanvankelijk enthousiasme was, zijn de prijzen op D-Day gecorrigeerd en afgekoeld na de rally van maandag. Op het moment van schrijven blijft de bitcoin koers stabiel op $68.750, zonder grote verandering in de afgelopen 24 uur. De meeste altcoins, waaronder ethereum, staan in het rood, wat gemengde signalen geeft voor het weekend.

Waarom de goedkeuring van ethereum ETF’s de markt niet bewoog

De SEC maakte maandag plotseling een draai naar spot ethereum ETF’s, wat door experts als een politieke zet wordt gezien. ETF-operators moesten haastig hun voorstellen bijwerken voor de goedkeuring op donderdag. Als gevolg hiervan kregen drie beurzen, waaronder Nasdaq, NYSE en CBOE, toestemming om Ethereum Exchange Traded Products (ETP’s) te noteren. Echter, de handel zal pas beginnen na goedkeuring van de individuele ETP-operators door de SEC.

De vertraging in de daadwerkelijke handel van ethereum ETF’s en ETP’s is waarschijnlijk een van de redenen voor de onderdrukte prijzen na het nieuws. Experts vrezen dat de SEC het goedkeuringsproces kan rekken, wat de markt verder beïnvloedt. De SEC blijft zich zorgen maken over fraude en marktmanipulatie en heeft geëist dat deze factoren worden aangepakt door uitgebreide toezicht- en deelcontracten.

Operators zijn opgedragen nauw samen te werken met de Chicago Mercantile Exchange (CME) om fraude en marktmanipulatie te detecteren en te voorkomen. Bovendien moeten de prijzen van ethereum-futures op de CME correleren met spot ethereum ETF’s. De drie beurzen hebben analyses ingediend om deze correlatie te bepalen.

Bitcoin koers verwachting na goedkeuring ethereum ETF

Op de vieruurgrafiek blijft een stijgend kanaal de herstelbeweging van de bitcoin koers begeleiden. Ondanks de volatiliteit zijn in de afgelopen weken belangrijke steun- en weerstandsniveaus vastgesteld sinds bitcoin herstelde van $56.500. De heersende onzekerheid kan de correctie vanaf $72.000 hebben veroorzaakt, waarbij niet alle handelaren geloven dat bitcoin de opwaartse trend boven $70.000 kan volhouden.

Gebaseerd op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator, is de weg van de minste weerstand voor bitcoin momenteel neerwaarts. Een verkoopsignaal, versterkt door de positie van de MACD-lijn onder de signaallijn en de aanwezigheid van rode histogrammen, suggereert dat meer verliezen waarschijnlijk zijn.

Om deze bearish outlook te keren, moet bitcoin de 20-daagse Exponentiële Moving Average (EMA) op $68.471 omzetten in steun. Een verdere uitbraak boven de middenlijn van het kanaal of de horde op $70.000 zou nodig zijn om de opwaartse trend te bevestigen.


The post Kan de bitcoin koers weer boven $70k komen na goedkeuring ethereum ETF? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.