Kan Cardano 1 Euro Worden In Nieuwe Crypto Rally?

Cardano is één van de meest interessante cryptomunten van het moment doordat het afgelopen jaar een bijzondere stijging noteerde. De koers van de altcoin steeg ondanks dat het sentiment in de markt gematigd was toch met grote cijfers.

In 2024 is het sentiment rondom Cardano echter een stuk minder positief. Zo weet de coin de afgelopen periode geen grote stijgingen te noteren en heeft het moeite om mee te komen met de rest van de markt. Op het moment ligt de Cardano koers weer iets boven de belangrijke grens van $0,50,-.

Cardano koers in de afgelopen dagen

In de afgelopen dagen heeft de Cardano koers sinds lange tijd weer een flinke stijging meegemaakt. Sinds het midden van de week is de koers ook weer voorbij $0,50,- gestegen, een belangrijk psychologisch niveau voor traders die Cardano kopen en verkopen.

Het valt samen met een bredere crypto rally waarbij grote cryptomunten gematigd stijgen. Zo pakte de Bitcoin koers in de afgelopen 7 dagen een stijging van bijna 10%. Cardan kwam in diezelfde periode tot een stijging van minder dan 4%.

Met de stijging van de afgelopen dagen heeft Cardano nog niet het niveau teruggevonden waar het in december van 2023 op terechtkwam. Toen wist het een hoogtepunt te bereiken van $0,66, het hoogste punt in de koers van Cardano sinds mei 2022.

Kan Cardano 1 Euro worden?

Traders die al langer Cardano vasthouden, zijn op zoek naar nog veel grotere stijgingen. Cardano was eind 2021 nog meer dan $3,10 waard, maar verloor, samen met de rest van de markt, een groot deel van haar waarde.

De eerste belangrijke grens na $0,50 ligt voor Cardano rond de $1,-. Deze waarde kan behaald worden, maar hiervoor is een grotere bull run benodigd dan we in de afgelopen periode gezien hebben. Er zijn wel signalen dat dit in 2024 kan gaan gebeuren.

Zo komt er over 2 maanden een nieuwe Bitcoin halving aan, een evenement dat slechts eens in de vier jaar plaatsvindt en groot effect heeft op de crypto markt. Bij de Bitcoin halving wordt de beloning die miners krijgen gehalveerd waardoor er minder nieuwe Bitcoins op de markt komen.

Dit zorgt uiteindelijk voor meer schaarste voor Bitcoin en levert grote stijgingen op. Momenteel is de crypto markt nog altijd zeer afhankelijk van Bitcoin en stijgen cryptomunten als Cardano vaak mee bij positief Bitcoin sentiment.

Voor Cardano betekent een nieuwe bull run door de Bitcoin halving grote kansen om door de grens van $1,- te breken. Gezien de ontwikkelingen van het project in de afgelopen jaren zou het zelfs niet gek zijn als het de all-time high van $3,10 weet te verbeteren dit jaar.

Alternatieven voor Cardano

Naast Cardano zijn er ook nog enkele nieuwe crypto tokens die in 2024 grote stijgingen kunnen noteren. Doordat het hier gaat om nieuwe tokens moeten deze bijvoorbeeld nog gelist worden bij exchanges, dat zorgt vaak al voor een eerste flinke stijging.

Smog token – Nieuwe Solana meme coin met enorme airdrop

De Smog token is deze week gelanceerd op de decentrale exchange Jupiter en in korte tijd heeft het al stijgingen van honderden procenten doorgemaakt. Daarmee lijkt het nu al voorgangers als Bonk en DogWifHat, die ook op Solana ontwikkeld werden, achterna te gaan.

De token heeft een aantal unieke kenmerken waardoor het de komende tijd grote stijgingen mee kan maken. Zo worden er veel tokens gereserveerd voor marketing en komt er een grote airdrop aan die ze zelf omschrijven als de grootste Solana airdrop ooit.

SMOG beste crypto

Om te profiteren van deze airdrop kun je de $SMOG tokens kopen en vasthouden, of opdrachten voltooien in Zealy. Met beide methodes verdien je airdrop punten en op basis van die punten wordt een aantal tokens aan je uitgekeerd.

De token kun je kopen via Jupiter, waar je weer een link naar toe kan vinden op de website van de Smog token. Je hebt hiervoor een wallet nodig die werkt met Solana om die cryptomunt, of andere tokens op de Solana blockchain, in te wisselen voor $SMOG.

 

Bitcoin Minetrix – Gaat deze token x100 bij Bitcoin halving?

De nieuwe token van Bitcoin Minetrix focust zich volledig op het beter beschikbaar maken van Bitcoin mining voor kleinere investeerders. De timing van het einde van de presale zou wel eens perfect samen kunnen vallen met de Bitcoin halving.

Dit geeft de token grote potentie, gezien er dan veel traders op zoek gaan naar kansen in de markt en Bitcoin Minetrix op gaat vallen. Met de token kun je deel uitmaken van een cloud mining project waardoor ook jij kan profiteren van mining.

De token is inmiddels al even verkrijgbaar in de presale en heeft tot nu toe $10,6 miljoen opgehaald. Je kunt zelf gemakkelijk meedoen met de presale via de website van het project, waar je Ethereum, USDT of BNB in kunt ruilen voor de $BTCMTX token.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Kan Cardano 1 Euro Worden In Nieuwe Crypto Rally? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.