Kan Binance de boete van $4,3 miljard wel betalen?

De grootste cryptobeurs ter wereld, dan hebben we het natuurlijk over Binance, kreeg eerder deze week een gigantische boete te verwerken van de Amerikaanse autoriteiten. Het handelsplatform van de inmiddels opgestapte CEO Changpeng Zhao moet namelijk een boete van 4,3 miljard dollar betalen.

Nu is de grote vraag: Kan Binance die boete wel ophoesten?

Kan Binance dit betalen?

Het handelsplatform kreeg een boete van 1,805 miljard dollar, met korting voor gedeeltelijke medewerking, te betalen over 15 maanden na de veroordeling. Verder moet het een extra 2,51 miljard dollar betalen voor het overtreden van een breed scala aan wetten; van het ontbreken van anti-witwasmaatregelen tot overtredingen van sancties.

Ondanks het feit dat veel prominente figuren uit de crypto-industrie blij zijn met de duidelijkheid omtrent Binance, vormt een miljardenboete mogelijk wel een bedreiging voor Binance.

Ze krijgen dan wel maanden de tijd om de boete te betalen, maar het zou goed kunnen dat ze hier een significant deel van hun reserves voor moeten opgeven, wat zou kunnen leiden tot een daling van de cryptokoersen, net nu de industrie weer wat groene cijfers laat zien.

Het wekt ook FTX-achtige angsten op. Zal Binance de tegoeden van zijn gebruikers inzetten om deze boetes te betalen? Sommige analisten roepen op tot een voorzichtige houding ten aanzien van Binance.

Bitcoiner Nic Carter denkt dat Binance voldoende kapitaal heeft om de boetes te betalen. “Anders zouden ze geen schikking hebben getroffen”, zo is zijn stelling.

Hoeveel geld heeft Binance?

Op basis van de laatste Proof-of-Reserves van het beursplatform, die het op 7 november publiceerde, zat er voor 76,8 miljard dollar aan kapitaal in de wallets van klanten; terwijl Binance zelf 83,2 miljard dollar in beheer had.

Zodoende blijft er een positieve balans van 6,35 miljard dollar over in het voordeel van Binance. De helft daarvan zit in stablecoins en lijkt in die zin redelijk veilig.

Het lijkt er dan ook op dat ze het kunnen betalen, maar dat neemt niet weg dat het een gigantische hap uit de reserves zal nemen.


The post Kan Binance de boete van $4,3 miljard wel betalen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.