Kaiko Analytics: Nieuwe concurrentie Tether vreet marktaandeel USDT op

Als we het nieuwe rapport van marktanalyse-platform Kaiko Analytics mogen geloven, dan heeft Tether op dit moment stevige concurrentie gekregen in de wereld van stablecoins. Het nieuwe rapport draagt niet voor niets de titel “Tether Loses Market Share”. Volgens Kaiko gaat het vanaf het begin van 2024 om een daling van het marktaandeel van USDT van 13 procent.

Concurrentie voor Tether

Het verliezen van die 13 procent van de markt zou vooral het gevolg zijn van de opkomst van twee aan de dollar gekoppelde rivalen (FDUSD en USDC).

“Ondanks de dominante positie op de markt, is het aandeel van USDT bij de gecentraliseerde beurzen in een neerwaartse trend terechtgekomen. Vanaf het begin van het jaar gemeten is deze gedaald van 82 naar 69 procent.

Deze daling kan voor een groot gedeelte worden toegewezen aan de groeiende concurrentie van stablecoins als FDUSD, die voordeel genieten van de transactiekosten-loze status op Binance.

Ook USDC zag zijn marktaandeel groeien, wat erop wijst dat mensen steeds meer waarde hechten aan gereguleerde alternatieven. Op dit moment zijn in Amerika uitgegeven stablecoins goed voor 10 procent van het totale handelsvolume”, aldus Kaiko Analytics.

Nog meer rivalen op komst?

Volgens Kaiko kunnen ook andere rivalen als Ethena (USDe), die een uniek rendement bieden, ook snijden in de dominantie van Tether.

“Een andere reden voor het dalende marktaandeel van Tether kan worden gekoppeld aan de opkomst van innovatieve rentedragende stablecoins als Ethena USDe. Sinds de lancering in februari is het volume van deze munt significant toegenomen.

Hoewel de munt sinds de all-time high van meer dan 800 miljoen dollar is gedaald na de Ethena ENA airdrop”, aldus Kaiko Analytics.

Ondanks de stijgende concurrentie en het verliezen van marktaandeel boekt Tether op dit moment extreem grote winsten. Zo wist het in het eerste kwartaal van 2024 een winst van 4,52 miljard dollar te boeken.

Die winst is goed voor bitcoin, want Tether investeert 15 procent van de winsten direct door in de digitale munt. Op dit moment bezit het voor miljarden dollars aan bitcoin.


The post Kaiko Analytics: Nieuwe concurrentie Tether vreet marktaandeel USDT op appeared first on Bitcoinmagazine.nl.