K33 ziet “robuuste institutionele vraag naar bitcoin”

Een rapport van K33 wijst het analysebedrijf naar de aanzienlijke stijging van de institutionele investeringen in bitcoin. En dan hebben ze het met name over investeringen via op de beurs verhandelde producten. De toename van de handelsactiviteit valt samen met de deadline voor de Amerikaanse spot ETF die steeds dichterbij komt.

Institutioneel geld

In de analyse benadrukt K33 Research een aanzienlijke toename van de institutionele belangstelling. Deze trend, gekenmerkt door een stijging van 27.095 BTC, overtreft de groei die in de afgelopen maanden al zichtbaar was. De trend werd ingezet nadat BlackRock een aanvraag voor een bBitcoin spot ETF indiende.

Het rapport van K33 Research is opgesteld door senior analist Vetle Lunde en vice-president Anders Helseth. Ze zien een “robuuste institutionele vraag naar bitcoin”, wat blijkt uit een aanhoudend hoge interesse op de CME. De gemiddelde funding rate op Binance en Bybit neemt ook al geruime tijd toe.

De funding rate bewaart in zekere zin  het evewicht tussen de prijs van perpetual futures en de prijs van het onderliggende instrument.

“Perp-financieringstarieven zijn boven 0% na maanden onder de neutrale lijn te zijn geweest. De Open Interest neemt echter niet toe – er zijn dus nog geen aanwijzingen voor buitensporige grote hefboomposities op de cryptobeurzen.”

De schijnwerpers staan op twee specifieke aanvragen van Hashdex en Franklin, met een deadline op 17 november. De analisten merken op de SEC de kans heeft om alle huidige aanvragen gelijktijdig goed te keuren, wat een belangrijk moment zou zijn voor de markt.

Als dit niet gebeurt, zou de focus echter verschuiven naar de volgende belangrijke deadline op 10 januari, wat mogelijk het momentum zou kunnen doen afzwakken.

Het rapport merkt verder op dat de recente bitcoin rally lijkt te worden aangedreven door shortsellers, meer dan dat het per se door optimisme komt.


The post K33 ziet “robuuste institutionele vraag naar bitcoin” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.