K33 Research: ‘Lancering Bitcoin ETF in januari 2024 in steen gebeiteld’

De goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF voor 10 januari 2024 lijkt in steen gebeiteld, zo stellen de analisten van K33. In een nieuw rapport van 19 december zegt Anders Helseth, het hoofd van de onderzoeksafdeling van K33, dat de nieuwe updates in de aanvragen van BlackRock en ARK Invest veelbelovend zijn voor de goedkeuring van het felbegeerde beleggingsproduct.

Bitcoin koers oogt sterk

In het rapport spreken de analisten van K33 ook hun lof uit over de prestaties van de bitcoin koers van afgelopen week. Na een scherpe daling op maandag wist de bitcoin koer zich snel te herstellen en was het volume op de spotmarkt ook substantieel hoger dan de afgelopen maanden.

“Dit is een indicatie dat de sterke rally van bitcoin nieuwe kopers aantrekt, terwijl het ook motiveert om winsten te nemen voor verkopers, waardoor de koersen consolideren met een hoger handelsvolume”, zo leggen de analist van K33 uit.

Ondanks de sterke spotvolumes van bitcoin, schrijven de analisten in het rapport dat de open-interesse op de derivatenmarkt naar het laagste niveau van 2023 is gevallen. Wat dat betreft is er nog geen sprake van een retail-hype rondom bitcoin.

Altseason kan goed zijn voor bitcoin

In het rapport schrijft K33 ook over de “voorzichtige signalen van euforie” wat betreft sommige altcoins. Solana, Ordinals en Bonk zijn over de afgelopen 20 dagen met 22%, 114% en 338% gestegen.

Hoewel bepaalde analisten dit soort prestaties bestempelen als een signaal dat de markt zich rond een lokale top begeeft; denken de slimme koppen van K33 daar anders over.

Volgens hen kan het een voordeel zijn voor bitcoin. “Het altcoin-feest neemt alle hype en speculatie op zich, waardoor het ‘saaie oude bitcoin’ minder blootstelling krijgt aan liquidaties”, aldus K33.

Uiteindelijk moeten we dat nog maar zien als de Spot Bitcoin ETFs er straks komen en er mogelijk toch nog een gigantische hype rondom de grootste munt van de markt losbarst.

 


The post K33 Research: ‘Lancering Bitcoin ETF in januari 2024 in steen gebeiteld’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.