Justin Sun looft $10 miljoen uit voor degene die gestolen $110 miljoen van Poloniex terughaalt

Cryptobeurs Poloniex was onlangs het slachtoffer van een cyberaanval. Hierdoor verloor het bedrijf van Justin Sun maar liefst $110 miljoen aan cryptovaluta. Nu is er iets meer bekend over de hack.

Hack bij beurs

Na de gebeurtenis gaf Sun, de oprichter van TRON, een verklaring. Hij stelt gebruikers gerust dat hun geld veilig is en zet een beloning van $10 miljoen apart als de hacker het gestolen geld zou teruggeven.

Vervolgens bevestigt Sun dat hij iets weet over de identiteit van de hacker. Hij noemt dat er samen met wetshandhavers uit China, de Verenigde Staten en Rusland een onderzoek is gestart.

Bovendien is er dus een white hat-premie van $10 miljoen voor degene die de gestolen cryptocurrency’s vóór 25 november 2023 zouden teruggegeven. Het vermoeden is dat dat Noord-Koreaanse hackers verantwoordelijk zijn voor het incident.

Deze informatie is ook terug te zien op Etherscan, waarmee Sun lijkt te benadrukken dat geldstromen te traceren zijn en dat het geld niet bruikbaar meer is.

Het lijkt tegenstrijdig te zijn: Sun zet een deadline voor het terughalen van het geld, terwijl de identiteit van de hacker tegelijk bekend zou zijn. Dat lijkt met elkaar te botsen. Het bericht lijkt bedoeld te zijn om de hacker te intimideren.


The post Justin Sun looft $10 miljoen uit voor degene die gestolen $110 miljoen van Poloniex terughaalt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.