JPMorgan Voorspelt Kapitaalstroom van Bestaande Crypto Producten naar Nieuwe Bitcoin ETF’s

JPMorgan voorziet een aanzienlijke verschuiving van kapitaal van bestaande cryptoproducten naar nieuw gelanceerde spot Bitcoin ETF’s. De bank schat dat deze nieuwe ETF’s een instroom kunnen zien tot wel $36 miljard, waarbij geldstromen vanuit producten zoals de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) worden omgeleid, volgens een recent onderzoeksrapport.

Een Exchange-Traded Fund (ETF) dat Bitcoin als onderliggende waarde heeft, stelt beleggers in staat om in Bitcoin te investeren zonder de digitale valuta zelf te bezitten. Deze fondsen volgen de prijs van Bitcoin en worden verhandeld op traditionele beursplatformen, waardoor het voor beleggers gemakkelijker wordt om in te stappen in de cryptomarkt zonder de complexiteit van het direct kopen en opslaan van digitale valuta.

Volgens CoinDesk geeft JPMorgan’s analyse aan dat ondanks de terughoudende goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor spot Bitcoin ETF’s, de marktreactie relatief ingetogen is geweest. De focus verschuift nu naar de hoeveelheid kapitaal die deze nieuwe ETF’s kunnen aantrekken.

De bank benadrukt dat hoewel er twijfels bestaan over de instroom van vers kapitaal in de cryptomarkt als gevolg van deze goedkeuring, er toch een aanzienlijke verschuiving te verwachten is van bestaande cryptoproducten naar de nieuwe ETF’s. Zelfs zonder de instroom van nieuw kapitaal, kunnen de nieuwe ETF’s tot $36 miljard aantrekken.

Ongeveer $3 miljard zou kunnen wegvloeien uit de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en migreren naar de nieuwe spot ETF’s, als gevolg van beleggers die winst nemen na het kopen van GBTC-aandelen tegen een korting op de secundaire markt in het afgelopen jaar. Daarnaast zouden tot $20 miljard van particuliere beleggers kunnen verschuiven van accounts bij cryptobeurzen naar de nieuwe ETF’s.

De hoge kosten van Grayscale kunnen ook leiden tot uitstromen, en tenzij Grayscale zijn tarieven verlaagt naar het niveau van Blackrock (BLK) en andere aanbieders, “kan er mogelijk nog eens $5 miljard tot $10 miljard snel wegvloeien uit GBTC om te migreren naar goedkopere spot Bitcoin ETF’s,” voegt de bank toe.

Institutionele beleggers die hun crypto in fondsvorm aanhouden, kunnen overwegen om over te stappen van futures-gebaseerde ETF’s en GBTC naar goedkopere spot ETF’s, vooral als GBTC traag is in het verlagen van zijn tarieven, aldus het rapport.

Deze trend weerspiegelt de groeiende integratie van cryptocurrency in traditionele financiële markten en de toenemende acceptatie van Bitcoin als een legitieme beleggingsoptie. Met de introductie van spot Bitcoin ETF’s krijgen beleggers een toegankelijker en potentieel goedkoper alternatief om te investeren in Bitcoin, zonder de noodzaak om de cryptocurrency direct te beheren. Voor de hardcore bitcoiner minder interessant, maar er zijn meer mensen in deze (financiële) wereld.


The post JPMorgan Voorspelt Kapitaalstroom van Bestaande Crypto Producten naar Nieuwe Bitcoin ETF’s appeared first on Bitcoinmagazine.nl.