JPMorgan voorspelt: Ethereum kan Bitcoin inhalen in 2024 – Wanneer gaat Ethereum stijgen en kan populaire crypto 100.000 USD waard worden?

Is Bitcoin dé grote crypto hit van 2024? Niet volgens het financieel instituut JPMorgan. Volgens een nieuwe analyse van de Amerikaanse bank is Ethereum de token die de potentie heeft om in het komende jaar alle andere grote crypto achter zich te laten. Ook laat Nikolaos Panigirtzoglou, projectleider achter het crypto onderzoek van de beursgigant weten dat JPMorgan voorzichtig blijft op het gebied van digitale investeringen: waar komt dit enthousiasme voor Ethereum vandaan, gaat Ethereum écht stijgen en kan de token komend jaar Bitcoin inhalen?

De matige cijfers van ETH

Kijkend naar de koers van Ethereum nu en in het recente verleden, dan is de vraag waarom het enthousiasme van JPMorgan over de coin gerechtvaardigd is: momenteel staat de token op $2.271, wat betekent dat de token de afgelopen week met 3,24% in waarde gestegen is. Vergeleken met 6 maanden geleden, toen Ethereum en andere crypto in een flinke dip zaten, werd een groei van 34% gerealiseerd.

De Ethereum koers van het afgelopen halfjaar. Bron: Tradingview

Dit zijn uiteraard prima cijfers, maar steken wel wat schril af tegen de groei van andere tokens in dezelfde periode. Bitcoin groeide immers met 63%, Solana met 376% en Cardano met 147%. Van de grote tokens bleef eigenlijk alleen het veelgeplaagde XRP in de buurt van Ethereum, met een groei van 32%.

Met de bovenstaande cijfers in gedachten, zou je kunnen beargumenteren dat Ethereum op het moment ondergewaardeerd is. Ethereum maakt geen sterke groei door, maar is wel een fundamenteel sterke token. Het heeft heeft immers, na Bitcoin, de grootste market cap en verreweg de grootste Total Value Locked van alle chains (55%, volgens info van DefiLlama). Door de jaren heen zijn diverse ‘Ethereum-killers’ gelanceerd, maar eerlijk gezegd is geen één token ook maar in de buurt gekomen van de 972 protocollen die op Ethereum actief zijn.

TVL all chains
De Total Value Locked op alle chains. Bron: DefiLlama

Redenen voor optimisme

Hoewel de bescheiden prestaties van Ethereum doorgaans investeerders zouden afschrikken, zien sommigen nu juist mogelijkheden voor een bullish periode voor deze cryptocurrency. Dit is gebaseerd op verschillende factoren die een aanzienlijke stijging van Ethereum kunnen stimuleren, zoals geanalyseerd door Nikolaos Panigirtzoglou en zijn team.

Een essentieel onderdeel van de verwachte groei van Ethereum is de introductie van de EIP-4844 upgrade, ook wel bekend als ‘protodanksharding’. Sharding is een techniek om een database op te delen in kleinere stukken, wat resulteert in een snellere en efficiëntere verwerking. In tegenstelling tot traditionele sharding zal danksharding niet leiden tot de opdeling van Ethereum-blokken, maar zal het tijdelijke extra datapakketten bij een blok introduceren. Protodanksharding markeert de eerste stap in de richting van een geheel nieuw danksharding-systeem.

Danksharding kan al zeer nuttig zijn voor Ethereum en alle applicaties die van zijn blockchain gebruikmaken. Layer 2-netwerken zoals Optimism en Arbitrum zullen binnenkort kunnen profiteren van een efficiënter netwerk dat sneller werkt, meer gegevens kan verwerken en tegelijkertijd het blokformaat niet aanpast.

Deze ontwikkelingen zullen aanzienlijke verbeteringen brengen in Layer 2-netwerken en kunnen ertoe leiden dat meer investeerders de waarde inzien van de ERC20-blockchain en de bijbehorende applicaties. Naast Ethereum zelf, dat mogelijk aanzienlijk in waarde kan stijgen met de lancering van een Ethereum ETF, zijn er binnen het ERC20-ecosysteem verschillende tokens en protocollen die een nog grotere waardegroei kunnen laten zien dan ETH zelf.

Wat de uiteindelijke koers van Ethereum zal zijn, is momenteel speculatie en afhankelijk van veel externe factoren. Om een prijs van $100.000 te bereiken, zou de marktkapitalisatie nog ongeveer 50 keer hoger moeten zijn, wat zou neerkomen op een marktkapitalisatie van $12 biljoen. Dit is op dit moment ongeveer 8 keer hoger dan de totale waarde van de gehele crypto-markt.

Op dit moment is dit nog niet het geval, maar in de komende jaren zou Ethereum wellicht meer deflatoire eigenschappen kunnen aannemen, waardoor dit wel mogelijk wordt. Ben jij benieuwd welke crypto kan in 2024 gaan stijgen? Bekijk hieronder dan tokens die ontwikkeld zijn op het waardevolle Ethereum netwerk en komend jaar een groei kunnen laten zien.

De mogelijkheden van Meme Kombat

Eén van de protocollen op de chain van Ethereum die de potentie heeft om een enorme groei te laten zien voor het komende jaar, is Meme Kombat. Deze game met eigen token (de $MK) zou volgens veel analisten dé hit van het komende seizoen kunnen worden. Meme Kombat combineert namelijk aspecten die een groot gedeelte van de markt aanspreken, van serieuze investeerders op zoek naar een low cap gem tot de beruchte meme coin ‘degens’.

Meme Kombat is een gaming platform waarin bekende meme-figuren het in een ‘battle arena’ tegen elkaar opnemen. De ontwikkelaar belooft ons epische gevechten tussen bekende meme figuren als Wojak en Pepe the Frog. Investeerders kunnen hun tokens gebruiken om in te zetten op de uitkomst van deze gevechten, en zodoende een aardige bonus bijverdienen.

Toch is Meme Kombat niet alleen interessant voor notoire gokkers en meme coiners: ook serieuze investeerders kijken steeds vaker naar deze token. Logisch, want zij zien een presale token met een kleine market cap die de potentie heeft om enorm te groeien. Als staker krijg je bovendien een aanzienlijke APY, die momenteel op 285% staat.

De aangekondigde veranderingen op de chain van Ethereum maken het zeer waarschijnlijk dat Meme Kombat zich in de komende periode verder gaat ontwikkelen – verder dan de bedenkers ooit vermoed hebben. Nieuwe spelopties, karakters en een nieuw ‘season’ zijn al aangekondigd. Wordt Meme Kombat de crypto gaming hit van 2024?

In korte tijd is al (bijna) $3 miljoen opgehaald voor dit interessante project. Wie nog mee wil doen, moet snel zijn want de doelstelling ($3,5 miljoen) komt daarmee steeds dichterbij. Tokens zijn nu nog te koop voor $0,246 per stuk.

Bitcoin Minetrix – Drie vliegen in één klap

Een andere ERC20 token die de potentie heeft om een exponentiële groei neer te zetten met de introductie van Protodanksharing, is Bitcoin Minetrix. Deze token voorziet in een revolutionair nieuw stake-to-mine systeem, waarmee Bitcoin mining voor kleine investeerders toegankelijk gemaakt wordt. Als investeerder profiteerechter niet alleen van een stijgende Bitcoin koers, maar ook van de ontwikkelingen binnen Ethereum en de Bitcoin Minetrix token zelf.

Door Minetrix tokens te staken, krijg je naast extra Minetrix tokens ook speciale mining credits uitgekeerd. Deze kun je gebruiken om in te loggen op de cloud mine van Minetrix, waar Bitcoin gemined wordt. Met de verwachte stijging van Bitcoin is zelf minen een interessante optie voor veel kleine investeerders. De mine vat Minetrix is bovendien volledig gedecentraliseerd en transparant. De enige manier om hier binnen te komen is het staken van Minetrix tokens.

Met de verwachte groei van de Bitcoin, onder andere door de introductie van spot Bitcoin ETF’s en de aanstaande Bitcoin halving, zullen meer en meer mensen geïnteresseerd raken in de Minetrix token. Uiteraard zal ook de waarde van deze token hierdoor omhoog schieten.

Als ERC20 token kan Minetrix profiteren van de aangekondigde wijzigingen op het blockchain van Ethereum, waaronder snellere dataverwerking en lagere kosten. Minetrix is bovendien uitwisselbaar met Ethereum zelf, waardoor je als Minetrix investeerder prima bent voorbereid op een eventuele forse stijging van ETH. Zo sla je met Bitcoin Minetrix als het ware drie vliegen in één klap.

In een paar weken tijd is al $5,2 miljoen opgehaald voor dit (mogelijk) revolutionaire project. Wie nog mee wil doen in de presale moet dus snel zijn. Tokens kosten momenteel $0,0122 per stuk.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post JPMorgan voorspelt: Ethereum kan Bitcoin inhalen in 2024 – Wanneer gaat Ethereum stijgen en kan populaire crypto 100.000 USD waard worden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.