JPMorgan: “GBTC verkopen zijn voorbij”

Als we de knappe koppen van JPMorgan mogen geloven, dan is het verkopen van bitcoin door de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) waarschijnlijk bijna voorbij. Zou dat betekenen dat we weer omhoog kunnen kijken als het om de bitcoin koers gaat? Dat is nog maar de vraag, want gisteren zagen de Spot Bitcoin ETFs gewoon weer een netto-uitstroom van kapitaal.

‘Het winstnemen op GBTC is voorbij’

Ondanks dat durven de analisten van JPMorgan te beweren dat het “winstnemen” op de Spot Bitcoin ETF van Grayscale inmiddels wel voorbij is.

“Dat impliceert dat de neerwaartse druk op bitcoin vanuit dat kanaal grotendeels achter ons ligt”, zo schrijven de analisten van JPMorgan. Het fonds van Grayscale handelde vanaf begin 2021 met een korting, wat betekent dat de aandelen in het fonds minder waard waren dan de marktwaarde van de onderliggende bitcoin.

Dat is natuurlijk een vreemde situatie, maar sinds de lancering van de Spot Bitcoin ETF van Grayscale is dat voorbij. Investeerders kunnen voor het eerst weer hun GBTC tegen de marktwaarde van de onderliggende bitcoin verkopen.

Het probleem nu is alleen natuurlijk dat de bitcoin koers significant gedaald is sinds de lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Zodoende hadden ze beter een paar weken geleden kunnen verkopen.

BlackRock en Fidelity komen op

In de notitie van JPMorgan aan hun klanten schrijven ze over BlackRock en Fidelity als de twee grote opkomende partijen in de Bitcoin-arena. Kunnen zij op termijn de hoeveelheid assets die GBTC beheert evenaren of zelfs overklassen?

Als de twee op deze manier blijven groeien is dat een kwestie van tijd. GBTC had op 24 januari nog 512.645 bitcoin, terwijl BlackRock en Fidelity het met 45.668 stuks en 41.319 stuks moeten doen.

Interessant is dat de Canadese Spot Bitcoin ETF voor het eerst sinds de lancering van zijn Amerikaanse broertjes weer een groeidag had.

De Purpose Bitcoin ETF kocht gisteren 414 bitcoin in. Daarmee lijkt Canada weer bullish te worden over de bitcoin koers.


The post JPMorgan: “GBTC verkopen zijn voorbij” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.