JPMorgan denkt dat deel van $2,7 miljard in GBTC wordt verkocht bij ETF-goedkeuring

Er is dit jaar een aanzienlijk aantal Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)-aandelen op de secundaire markt gekocht. Ze waren deels door investeerders opgekocht die hoopten dat het premium naar nul zou gaan, door vervolgens puur van deze premium-verandering te profiteren. De Amerikaanse bank JPMorgan denkt daarom dat het trustfonds een vertekend beeld geeft en dat bitcoin wel eens kan gaan dalen.

De korting op waarde van de aandelen (NAV) daalde van -40% naar -10%. Door het nieuws dat de Amerikaanse beurswaakhond de spot ETF-aanvraag van Grayscale zou goedkeuring, kunnen beleggers anticiperen op het feit dat de premium hierdoor naar nul zou stijgen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en JPMorgan (JPM) schrijven donderdag in een onderzoeksrapport dat er sinds het begin van het jaar netto $2,5 miljard naar de GBTC is gestroomd. Zodra de premium op 0% staat, gokken ze op een bedrag van $2,5 miljard.

Analisten onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou schrijven:

“Ervan uitgaande dat deze instroom aan kopers vooral speculatief was in afwachting van de conversie van GBTC naar een ETF, dan is het waarschijnlijk dat deze $2,7 miljard uit GBTC zal worden gehaald, aangezien deze investeerders winst nemen zodra GBTC wordt omgezet.”

“Als deze $2,7 miljard volledig uit de bitcoin space verdwijnt, dan zou een dergelijke uitstroom uiteraard een ernstige neerwaartse druk uitoefenen op de bitcoin prijs”, schreven de auteurs.

“Als in plaats daarvan het grootste deel van deze 2,7 miljard dollar wordt verschoven naar andere bitcoin-instrumenten, zoals de nieuwe spot bitcoin ETF’s na goedkeuring door de SEC, wat onze beste inschatting is, dan zou elke negatieve marktimpact bescheidener zijn.”

Toch denkt de bank dat een deel van deze $2,7 miljard hoe dan ook uit bitcoin wordt gehaald, wat de prijs zal doen dalen.


The post JPMorgan denkt dat deel van $2,7 miljard in GBTC wordt verkocht bij ETF-goedkeuring appeared first on Bitcoinmagazine.nl.