JPMorgan Chase, de grootste bank van de VS, blijkt bitcoin ETF’s te bezitten

JPMorgan Chase, de grootste bank van de VS, heeft onlangs onthuld dat het bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) bezit, volgens een recente indiening bij de toezichthouders. Hoewel de totale waarde van hun bitcoin ETF-bezit momenteel beperkt is tot slechts $1,2 miljoen, toont dit aan dat de acceptatie van bitcoin blijft groeien. Deze ontwikkeling is opmerkelijk, vooral omdat Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan, een bekende criticus van bitcoin is.

Tegenstrijdige meningen over bitcoin binnen JPMorgan Chase

Ondanks Dimon’s kritische houding, die bitcoin in het verleden als een “Ponzi schema” bestempelde en suggereerde dat de Amerikaanse overheid bitcoin zou moeten verbieden, heeft JPMorgan zelf een passief beheerd bitcoinfonds gelanceerd voor zijn vermogende klanten in 2021.

Bovendien werd de bank vorig jaar benoemd tot een van de geautoriseerde deelnemers voor BlackRock’s baanbrekende bitcoin ETF.

Interesse in bitcoin ETF’s groeit onder grote financiële instellingen

Robert Mitchnick van BlackRock heeft onlangs benadrukt dat niet alleen traditionele investeerders, maar ook grote financiële instellingen zoals pensioenfondsen, steeds meer interesse tonen in bitcoin exchange-traded funds (ETF’s).

Deze instellingen verkennen de mogelijkheden van bitcoin als een legitieme beleggingsoptie. Ondanks dat er een tijdelijke vertraging in de kapitaalinstroom is opgemerkt, blijft de vraag naar blootstelling aan bitcoin volgens Mitchnick sterk.

Deze trend wordt ook weerspiegeld door acties van andere prominente banken. Wells Fargo, een van de grootste banken van de Verenigde Staten, heeft recent via regelgevende indieningen bekendgemaakt dat zij nu ook investeren in bitcoin ETF’s.

Daarnaast heeft ook Edmond de Rothschild (Suisse) S.A., een gerespecteerde financiële instelling uit Zwitserland, geïnvesteerd in bitcoin ETF’s met een totale waarde van $4,2 miljoen.

Gemengde geldstromen in bitcoin ETF’s

Gister waren er echter gemengde geldstromen in de bitcoin ETF markt te zien. De Bitcoin Trust van Grayscale ervoer aanzienlijke uitstromen van meer dan $43 miljoen, die niet volledig werden gecompenseerd door de relatief bescheiden instromen van $14,2 miljoen in BlackRock’s bitcoin ETF’s.


The post JPMorgan Chase, de grootste bank van de VS, blijkt bitcoin ETF’s te bezitten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.