JPMorgan CEO Jamie Dimon waarschuwt voor de Amerikaanse economie

JPMorgan CEO Jamie Dimon, één van de machtigste mensen binnen de financiële wereld, waarschuwt voor de Amerikaanse economie. In een nieuw interview met de Wall Street Journal zegt Dimon dat de economische kracht die we momenteel zien in Amerika vooral is gedreven door uitgaven van de overheid.

Op termijn moet dat volgens hem leiden tot een nieuwe opleving van de inflatie, met mogelijk een “harde landing” voor de Amerikaanse economie in 2025.

Harde landing voor de Amerikaanse economie?

Met een harde landing wil Jamie Dimon eigenlijk zeggen dat er mogelijk een recessie aankomt voor de Amerikaanse economie.

“Veel toekomstige ontwikkelingen leiden tot inflatie: het vergroenen van de economie, de her-militarisatie van de wereld, de enorme begrotingstekorten van overheden en natuurlijk de geopolitieke spanningen.

Alles bij elkaar ben ik daardoor voorzichtig en kan het weleens heel anders lopen dan de meeste mensen verwachten. De markt ziet een kans van 70 procent op een zachte landing. Voor mij is die kans ongeveer 35 procent”, aldus Jamie Dimon.

Als er een recessie komt, dan zou dat op de korte termijn behoorlijk bearish zijn voor de bitcoin koers.

Waarom is een recessie bearish voor bitcoin?

Een recessie is bearish voor bitcoin, omdat mensen in tijden van economische onzekerheid hun assets moeten verkopen. Als jij vandaag je baan verliest, dan is de kans aanwezig dat je ervoor kiest om wat investeringen te verkopen om een buffer op te bouwen.

“Als een zakenman probeer ik me op alle scenario’s voor te bereiden. Het lijkt nu een beetje op de jaren 70 van de vorige eeuw. Ik probeer mensen te vertellen dat alles er in 1972 ook heel rooskleurig uitzag. In 1973 bleek echter dat de boel helemaal niet zo rooskleurig was”, aldus een voorzichtige Jamie Dimon.

Natuurlijk heeft Jamie Dimon ook niet alle wijsheid in pacht, maar hij is zeker geen domme jongen. Wat dat betreft kan het raadzaam zijn om wat voorzichtiger te zijn op dit moment.


The post JPMorgan CEO Jamie Dimon waarschuwt voor de Amerikaanse economie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.