Jim Cramer Ziet ‘Lelijk Begin Van Bitcoin Verkoopgolf’. Komt Nu Het ‘Cramer Effect’?

Jim Cramer, bekend als de presentator van CNBC’s Mad Money, heeft recent zijn bezorgdheid geuit over een mogelijke verkoopgolf van bitcoin. Cramer, een voormalige hedgefondsmanager en medeoprichter van de financiële nieuws- en educatiewebsite Thestreet.com, heeft deze week meerdere keren zijn inzichten gedeeld over de impact van de goedkeuring van spot bitcoin exchange-traded funds (ETFs) door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) op de prijs van bitcoin.

Cramer negatief over Bitcoin ETFs

Vóór de goedkeuring van de spot bitcoin ETFs door de SEC steeg de prijs van bitcoin tot boven de $47.000. Echter, na de goedkeuring daalde het naar bijna $40.000 op vrijdag. Op het moment van schrijven is BTC licht hersteld en handelt het rond de $41.589. Cramer gaf commentaar op de daling van de BTC-prijs via het sociale media platform X op donderdag: “Een nare start van de bitcoin verkoopgolf.”

Jim Cramer voegde toe: “Iemand zal hier waarschijnlijk een standpunt innemen, maar zoals we gisteravond al zeiden, je kunt niet verwachten dat een activum in waarde verdubbelt door honderden miljarden dollars in anticipatie op een ETF, om vervolgens te zien dat bijna niemand opdaagt.” In een vervolgpost op vrijdag merkte hij op: “Je wist dat ze hier een standpunt zouden innemen op bitcoin. Laat ze het maar een paar dagen proberen te ondersteunen.”

Het Cramer effect: Bullish voor Bitcoin?

Veel gebruikers van platform X betwistten Cramers uitspraak, waarbij ze aanvoerden dat de lancering van de spot bitcoin ETFs verre van een flop was. Zo schreef iemand: “Het was de grootste ETF-lancering aller tijden.” Anderen merkten op dat de bitcoin ETFs zilver al hadden overtroffen als het op een na grootste grondstof-ETF en in slechts een paar dagen tijd enorme instromen zagen.

Cramers negatieve uitspraken over de prijs van bitcoin worden door veel gebruikers gezien als een bullish teken. Het “Cramer effect” is een populair meme geworden in de cryptowereld, waarbij vaak wordt opgemerkt dat BTC vaak het tegenovergestelde doet van wat Cramer voorspelt: als hij bullish is, verwacht een bearish beweging, en andersom.


The post Jim Cramer Ziet ‘Lelijk Begin Van Bitcoin Verkoopgolf’. Komt Nu Het ‘Cramer Effect’? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.