Jim Cramer geeft toe dat hij het mis had over bitcoin

Marktcommentator Jim Cramer, die vooral binnen de crypto-gemeenschap een dramatische status heeft, geeft stilzwijgend toe dat hij het mis had over bitcoin. Hij zei dat hij voorbarig was met zijn oproep aan beleggers om de digitale munt te verkopen. In een fragment van 22 november van zijn CNBC Mad Money Show, reageerde Cramer op een beller die informeerde naar het kopen van aandelen in bitcoin miner CleanSpark, door te zeggen dat iedereen die van bitcoin houdt zijn blootstelling eraan zou moeten vergroten.

Is dit dan juist een signaal om te verkopen? Meestal lopen de investeringsadviezen van Jim Cramer namelijk niet zo positief af…

‘Verkoop al je bitcoin!’

Op 5 december 2022 riep Jim Cramer nog dat iedereen zijn bitcoin zo snel mogelijk zou moeten verkopen, ongeacht de koers. Dat was op het moment dat de bitcoin koers op 17.150 dollar hing, enkel weken na het imploderen van FTX.

Inmiddels zijn we een klein jaar verder en is de bitcoin koers met ongeveer 20.000 dollar gestegen. Wat dat betreft is dat geen fantastisch advies geweest van meneer Cramer.

“Het is nooit te laat om een verschrikkelijke positie te verkopen”, zo vertelde Cramer destijds.

Nu lijkt hij weer helemaal omgedraaid en adviseert hij mensen die van bitcoin houden om hun posities uit te breiden. Het is vreemd dat dit soort wispelturige gasten een podium krijgen bij CNBC om hun grillige opinies te verspreiden.

Slechte reputatie van Cramer

Dit soort uitspraken van Cramer, die vaak precies op het verkeerde moment kwamen, hebben zijn reputatie weinig goed gedaan. Hij is zodanig een pispaaltje geworden op het internet, dat er bedrijven zijn die inmiddels een inverse Cramer ETF op de markt hebben gebracht.

Deze ETF is een beleggingsproduct die precies het tegenovergestelde van Cramer doet en de resultaten zijn over het algemeen prima.

Nu geeft Jim Cramer dus het advies om meer bitcoin te kopen…

Is dit dan het moment dat we moeten verkopen? De bitcoin koers lijkt op dit moment nog redelijk stabiel op 37.399 dollar, maar als Jim Cramer roept dat we moeten instappen is er misschien wel sprake van een lokale top.


The post Jim Cramer geeft toe dat hij het mis had over bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.