Jason Pizzino: “Reken niet op een grote correctie voor altcoins”

Volgens de populaire analist Jason Pizzino hoeven we momenteel niet te rekenen op een correctie voor altcoins. De recente geschiedenis betekent volgens Pizzino dat een crash van altcoins niet heel waarschijnlijk is.

Hij kijkt hiervoor vooral naar de maandelijkse grafiek van TOTAL3, een index die de market cap van alle munten bijhoudt, minus bitcoin, ethereum en stabllecoins.

TOTAL3 in consolidatie

Jason Pizzino stelt dat TOTAL3 momenteel in een fase van consolidatie zit, ter voorbereiding op een koersexplosie. Om die reden is de kans op een crash van de markt voor altcoins volgens hem klein.

“De market cap voor altcoins is nu voor de zesde maand op rij gestegen. Natuurlijk komen er uiteindelijk wel correcties, maar als we kijken naar de maandgrafiek, dan veroorzaakten de correcties uit het verleden geen gigantische crashes”, aldus Pizzino.

Op basis van het verleden claimt de analist dat de kans op een toekomstige crash van altcoins dus redelijk klein is, omdat de “lows” als een steunpunt wisten te fungeren.

“We zitten nu middenin iets wat lijkt op wat we in het verleden zagen. Dat versterkt voor mij het idee dat wachten op grotere terugvallen niet slim is. Er zal er tenminste één komen tijdens de cycus, maar dit lijkt nog niet het moment”, zegt Pizzino.

Altcoins staan er goed voor

De relatieve tamme bearmarkt van ethereum wijst er volgens Pizzino op dat altcoins in een sterke positie zitten. Ethereum kan zich volgens de analist weleens opmaken voor een volgende grote opwaartse koersbeweging.

“ETH laat ook een heel vergelijkbaar traject zien. We stijgen nu richting het 50% Fibonacci-niveau ($2.917). Het lijkt erop dat we daar een paar dollar van verwijderd zijn en terugvallen van ethereum hebben zich beperkt tot 28 procent”, aldus Pizzino.

Volgens de analist is het opvallend dat ethereum veel eerder dan bitcoin zijn bodem wist te vinden. “We hadden in juni een dieptepunt voor ethereum, terwijl bitcoin zijn dieptepunt pas in november noteerde. Wat dat betreft had ethereum een betere run”, zo sluit hij zijn verhaal af.


The post Jason Pizzino: “Reken niet op een grote correctie voor altcoins” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.