Is XRP op een bodem gekomen ten opzichte van bitcoin?

De XRP koers is er sinds de bullrun van 2017-2018 niet meer in geslaagd om nieuwe all-time highs op de borden te zetten. Nu is het volgens Tony Severino, de oprichter van CoinChartist, tijd om heel goed op de altcoin te letten. Severino claimt namelijk dat XRP een “bullseye bodem-signaal” afgeeft ten opzichte van bitcoin.

Neerwaartse trend voor XRP

Ondanks de optimistische grafiek van Severino en de bemoedigende woorden voor de munt, zit XRP in een gigantische neerwaartse trend. Daar lijkt op dit moment nog geen verandering in te komen.

Sinds het begin van 2024 is de XRP koers met ongeveer 14 procent gedaald, terwijl de bitcoin koers juist extreme stijgingen doormaakte. Dat heeft bitcoin natuurlijk wel te danken aan de Spot Bitcoin ETFs, maar die zijn er niet voor niets alleen voor de munt van Satoshi Nakamoto.

De interesse in XRP lijkt langzaam dood te bloeden, ook omdat de echte doorbraak van de technologie nog niet heeft plaatsgevonden. In 2017 gingen er nog geruchten over grote banken die de technologie zouden testen, maar daar is inmiddels weinig meer van over.

Geloof jij dat de munt nog kan herstellen en dat Severino gelijk krijgt over de bodem van XRP ten opzichte van bitcoin?

Problemen met de SEC

Voor een groot deel is de ellende van XRP wellicht te verklaren aan de hand van het juridische conflict met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Ripple en zijn bestuurders werden in december 2020 aangeklaagd door de financiële toezichthouder van de Verenigde Staten. Zij waren van mening dat Ripple een illegale effectenuitgifte organiseerde met de verkoop van XRP.

Uiteindelijk won Ripple die rechtszaak voor een groot gedeelte, maar dat neem niet weg dat het voor veel reputatieschade zorgde. Ook maakte de onzekerheid dat veel investeerders besloten over te stappen op andere projecten.

Daardoor verloren Ripple en de XRP token een beetje de shine die ze in de bullrun van 2017-2018 nog hadden.


The post Is XRP op een bodem gekomen ten opzichte van bitcoin? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.