Is jouw Bitcoin Straks Goud Waard? Aanbodtekort Dreigt!

Bitcoin staat op het punt een tekort aan aanbod te ervaren, vooral door de introductie van spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten, volgens het “Weekly Crypto Report” van CryptoQuant. Deze toename in vraag, samen met een afnemende voorraad, zal waarschijnlijk leiden tot een grote verschuiving in de markt van bitcoin. Maar hoe komt dit tekort in aanbod van bitcoin precies?

Afnemende liquiditeit aan verkoopzijde

De analyse van CryptoQuant benadrukt een zorgwekkende trend van afnemende verkoopzijde liquiditeit. Het rapport merkt op: “De recordvraag naar bitcoin in combinatie met afnemende verkoopzijde liquiditeit heeft ertoe geleid dat de liquide voorraad van bitcoin is gedaald tot het laagste ooit in termen van vraagmaanden.”

Momenteel wordt geschat dat de voorraad aan de verkoopzijde slechts ongeveer twaalf maanden aan de groeiende vraag kan voldoen. Deze analyse richt zich op “accumulerende adressen”, dit zijn portefeuilles die geen uitgaande transacties hebben gemaakt, wat suggereert dat de daadwerkelijke vraag nog hoger kan zijn.

Beperkte bitcoin beschikbaarheid op Amerikaanse beurzen

Wanneer we alleen naar de beschikbaarheid van bitcoin op Amerikaanse beurzen kijken, wordt de situatie nog kritieker. Het rapport stelt: “De liquide voorraad van bitcoin daalt tot zes maanden aan vraag als we de bitcoin op beurzen buiten de VS uitsluiten.” Dit komt omdat verwacht wordt dat Amerikaanse spot bitcoin ETF’s alleen bitcoin zullen halen van Amerikaanse entiteiten.

CEO van CryptoQuant bespreekt liquiditeitscrisis

Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, besprak de opkomende liquiditeitscrisis aan de verkoopzijde op X (voorheen Twitter). Hij wees op de verrassende activiteit van bitcoins die in 2010 zijn gemined en sindsdien inactief waren, die nu naar nieuwe wallets worden verplaatst. Ju voorspelde eerder een periode van zes maanden in half maart, aangezien de instroom in ETF’s naar recordhoogten steeg. Ondanks een korte periode van netto-uitstromen uit deze producten, wijzen recente trends op een ommekeer.

 


The post Is jouw Bitcoin Straks Goud Waard? Aanbodtekort Dreigt! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.