Is Deze Voorspelling Van Bitcoin Naar $15K Onzin, of Moeten We Ons Echt Zorgen Maken?

Gareth Soloway, Chief Market Strateeg, heeft zijn bezorgdheid geuit over een mogelijke massale verkoop van Bitcoin, met name in de context van een ernstige recessie. De waarschuwing van Soloway komt ondanks de recente opleving in marktactiviteiten, waaronder de goedkeuring van 11 spot Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) en aanzienlijke instroom van investeringen. Deze ontwikkelingen hebben Bitcoin echter niet beschermd tegen marktvolatiliteit; de prijs is met bijna 14% gedaald vanaf zijn recente piek van enkele weken terug.

Vergelijking met bullmarkt in 2017

Soloway, bekend om zijn nauwkeurige voorspelling van het “sell the news”-evenement in oktober na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s, benadrukt het belang van de historische handelspatronen van Bitcoin. Hij herinnert zich de piek van de bullmarkt in 2017, die hij toeschrijft aan de opwinding rond de uitbraak van futures, en merkt een soortgelijk patroon op in 2021 met de beursgang van Coinbase (IPO). Volgens Soloway leiden dergelijke grote nieuwsgebeurtenissen vaak tot markthoogtepunten, gevolgd door dalingen.

Verkoopactiviteit van GBTC

Een andere factor die de marktpositie van Bitcoin beïnvloedt, zoals opgemerkt door Soloway, is de verkoopactiviteit van GBTC (Grayscale Bitcoin Trust). Hij wijst erop dat slimme beleggers, aangetrokken door de aanzienlijke korting van GBTC, nu verkopen om winst te realiseren. Deze verkoop wordt verder verergerd door de relatief hoge vergoeding van 1,5% van GBTC, die sterk contrasteert met de lagere tarieven (rond 0,25%) aangeboden door concurrenten zoals BlackRock en Fidelity na een vrijstellingsperiode. Soloway suggereert dat dit verschil in vergoedingen investeerders zou kunnen aanzetten om over te schakelen van GBTC naar andere ETF’s met meer concurrerende tarieven.

Impact van aandelen op Bitcoin

Ondanks de recente neergang verwacht Soloway dat de verkoop van Bitcoin in de komende weken zal stabiliseren. Hij drukt echter een aanzienlijke bezorgdheid uit: de potentiële impact van een piek in de S&P-markt op Bitcoin. Hij speculeert dat een bredere marktdaling, vooral op de aandelenmarkten, zou kunnen leiden tot een aanzienlijke daling van de waarde van Bitcoin, mogelijk tot het opnieuw testen van het niveau van $15.000, vooral als de aandelenmarkt een aanzienlijke daling doormaakt.

Interessant is dat de aandelenmarkt dit jaar sterk presteert, met all-time highs voor de S&P 500 en Dow Jones en de Nasdaq die op bijna recordniveaus handelt. Maar Soloway waarschuwt dat eerdere Bitcoin-cycli, zoals de pieken in december 2017 en november 2021, gevolgd door daaropvolgende pieken in de S&P, wijzen op een mogelijke markttop die in het verschiet ligt. Hij adviseert marktwaarnemers om de komende weken waakzaam te zijn.


The post Is Deze Voorspelling Van Bitcoin Naar $15K Onzin, of Moeten We Ons Echt Zorgen Maken? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.