Is de top van de bitcoin bullmarkt al bereikt voor 2024?

Sinds het bereiken van de all-time high op 14 maart zit de bitcoin koers in een neerwaartse trend. Vanaf het koersrecord van 73.800 dollar zijn we inmiddels afgedaald naar ongeveer 62.000 dollar. Wat is er aan de hand met de digitale munt en is dit alweer het einde van de bullmarkt voor bitcoin?

Het einde van de bullmarkt?

Als we de analyses van de populaire analist Checkmate mogen geloven, dan is het te vroeg om te concluderen dat de bullmarkt alweer voorbij is.

Hij maakt namelijk een vergelijking tussen de ETF-koerspiek van 2024 en de april-mei koerspiek van 2021.

In het jaar 2021 bereikte bitcoin in die periode zijn voorlopige all-time high van ~64.000 dollar en vervolgens kwam de digitale munt in een correctie terecht, waarbij een gigantische hoeveelheid long-posities werd geliquideerd.

Checkmate laat dat zien met de bovenstaande grafiek. Waar in 2021 vooral long-liquidaties plaatsvonden, gaat het voor 2024 voornamelijk om short-liquidaties.

Op basis daarvan claimt hij dat er mogelijk nog een vervolg komt op de bullmarkt, wat hij verder ook onderbouwt met andere on-chain indicatoren.

Krijgt iedere bullmarkt een duidelijke nieuwe all-time high?

We moeten volgens Checkmate ook niet in de illusie leven dat iedere bullmarkt ons een duidelijke nieuwe all-time high “schuldig” is.

“Toppen vinden plaats als de omstandigheden juist zijn voor koerstoppen. De markt is ons geen hogere piek schuldig. We krijgen er alleen eentje als de vraag groter is dan het aanbod.”

Dat zijn wijze woorden van Checkmate en daar heeft hij natuurlijk gelijk in. Je ziet soms dat investeerders in de cryptomarkt, maar ook in andere markten, er blind van uitgaan dat een bullmarkt betekent dat we per definitie duidelijke nieuwe koersrecords te zien krijgen.

Daar hoeft natuurlijk niet per definitie sprake van te zijn. Veel hangt af van de omstandigheden en die zijn even niet in het voordeel van bitcoin geweest de afgelopen weken.

Denk daarbij vooral aan de inflatiecijfers in Amerika, die steevast hoger uitvielen dan verwacht, waardoor het verwachtte aantal renteverlagingen in Amerika steeds verder daalde.


The post Is de top van de bitcoin bullmarkt al bereikt voor 2024? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.