Is de bullmarkt begonnen voor bitcoin?

De bitcoin koers is in 2023 gigantisch gestegen en dat zorgt voor optimisme omtrent de digitale munt. Is de bullmarkt begonnen voor bitcoin? De Amerikaanse dollar is in ieder geval aanzienlijk verzwakt als gevolg van de geruchten over mogelijke eerste renteverlagingen van de Federal Reserve.

Is er sprake van een tijdelijke daling van de Amerikaanse dollar of is het feestje voor de fiatmunt nu echt voorbij?

Wat is er aan de hand in Amerika?

Later vandaag krijgen we vanuit de Verenigde Staten te horen hoe het ervoor staat met de arbeidsmarkt. De verwachting is dat we voor de negende maal op rij een stijging zullen zien in het aantal continue werkloosheidsclaims.

Recent is dit getal naar het hoogste niveau in twee jaar tijd gestegen, wat een teken is dat de Amerikaanse arbeidsmarkt begint af te koelen.

De afgelopen maanden was deze roodgloeiend en dat leek de voornaamste reden voor de kracht die de Amerikaanse economie toonde in het licht van de renteverhogingen van de centrale bank.

Nu begint de arbeidsmarkt dus te verzwakken, lijkt de Amerikaanse economie langzaam de pijn van de renteverhogingen te voelen en speculeert men al over de eerste renteverlagingen in mei 2024.

Is de bitcoin-bullmarkt begonnen?

Dan rest natuurlijk de vraag of de bullrun van bitcoin al is begonnen. Veel mensen verwachten dat de eerste renteverlagingen een goed teken zijn voor de markt en dat we hiermee mogelijk het begin van de bullmarkt te pakken hebben.

Dat is echter nog maar zeer de vraag als je naar het verleden kijkt.

De bovenstaande tabel toont dat de S&P 500, de Amerikaanse aandelenbeurs, het na de eerste renteverlagingen van de centrale bank helemaal niet zo goed deed. Na de eerste renteverlaging in augustus 2007 viel de markt bijvoorbeeld nog 50,1 procent naar beneden voordat de bodem werd bereikt.


The post Is de bullmarkt begonnen voor bitcoin? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.