Is de bitcoin koers op weg naar het niveau van $75.000?

De bitcoin koers is weer voorbij het niveau van 70.000 dollar geschoten en het lijkt erop dat het bullish momentum weer voorzichtig terugkeert. Kunnen we ons nu opmaken voor een potentiële nieuwe all-time high? Volgens de analisten van AMB Crypto zit er een stijging naar het niveau van 75.000 dollar in het vat voor bitcoin.

Bitcoin houdt zich staande

Over de afgelopen zeven dagen staat er voor bitcoin een stijging van ongeveer 5 procent op de borden, wat een verademing is ten opzichte van de gigantische daling die we vanaf de all-time high van 14 maart meemaakten.

De bovenstaande sentiment-indicator van Santiment laat zien dat investeerders weer positief naar bitcoin kijken. Verder blijkt uit data van CryptoQuant dat het aantal bitcoin bij de beurzen in een dalende trend zit, wat een positief signaal is voor de toekomst.

Met name in de Verenigde Staten is het sentiment op dit moment opperbest, wat blijkt uit de zogenoemde Coinbase Premium.

We spreken van een Coinbase Premium als bitcoin duurder is bij de Amerikaanse beurs dan bij de concurrentie van Binance. Meestal is dat het geval als er vanuit Amerika meer gekocht wordt, waardoor de koers op Coinbase wordt opgedreven ten opzichte van die op Binance.

Derivatenmarkt is ook bullish over bitcoin

Ook op de derivatenmarkt zijn investeerders momenteel bullish over de bitcoin koers. Dat blijkt onder andere uit de Funding Rate, die momenteel relatief hoog is.

Een hoge Funding Rate betekent dat investeerders veel willen betalen om long-posities met een hefboom te openen op bitcoin. In principe kan het ook een bullish signaal zijn, want dit soort “verhitte” situaties blijven aanhouden zolang de koersen stijgen.

Vooralsnog heeft bitcoin, op de correctie van 73.800 tot 61.000 dollar na, geen zware correcties gezien tijdens deze bullrun. Iedere correctie wordt razendsnel opgekocht. Op dit moment staat bitcoin weer op 70.600 dollar en lijkt het mogelijk om weer een aanval op de all-time high te openen.


The post Is de bitcoin koers op weg naar het niveau van $75.000? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.