Is bitcoin onder de $40.000 een koopje? Dit zegt PlanB

Terwijl de cryptomarkt een mogelijke bullmarkt verwacht, overwegen investeerders wellicht om bitcoin (BTC) te accumuleren ter voorbereiding hierop.

Een vooraanstaande analist in de crypto-industrie suggereert dat het net voor bitcoin-investeerders om hun bezit onder de $40.000 te vergroten, sluit.

In een recente post op X suggereert de maker van de stock-to-flow BTC-prijsmodel – PlanB, dat de huidige prijsniveaus mogelijk niet lang zullen aanhouden.

“Sorry, ik speel niet het spel van ‘Centen oprapen voor een stoomwals’. Ik verwacht $100k-$1m bitcoin gemiddeld in de halveringscyclus van 2024-2028, dus minstens 3x vanaf hier”, schrijft PlanB in de opmerkingen van zijn post.

Volgens PlanB staat bitcoin op het punt niveaus te bereiken die ver boven zijn recente hoogtepunten van 37.883 in de afgelopen 18 maanden liggen, en de klok tikt voor investeerders om hun blootstelling aan bitcoin te vergroten, terwijl de prijs onder $40.000 ligt.

De analist, bekend om zijn optimistische kijk op de langetermijngroei van de bitcoinprijs, refereerde aan gerealiseerde prijsgegevens om de optimistische zaak te ondersteunen.

De gerealiseerde prijs wordt berekend door de gerealiseerde marktkapitalisatie van bitcoin, de totale prijs waarvoor alle BTC voor het laatst zijn verplaatst, te delen door het huidige aanbod, en het staat momenteel net onder de $21.000.

 

PlanB benadrukte dat bodems van bearmarkten voor bitcoin doorgaans voorkomen, wanneer de spotprijs onder de gerealiseerde prijs daalt. Omgekeerd lijken bullmarkten te beginnen wanneer de spotprijs de gerealiseerde prijsniveaus overschrijdt voor munten die binnen de laatste twee jaar of de laatste vijf maanden voor het laatst zijn verplaatst, wat wijst op “jongere” munten.

Momenteel bevindt BTC/USD zich opnieuw boven alle drie de gerealiseerde prijsiteraties. PlanB vergezelde de grafiek met een opmerking: “Geniet van bitcoin onder de $40.000… zolang het duurt.”


The post Is bitcoin onder de $40.000 een koopje? Dit zegt PlanB appeared first on Bitcoinmagazine.nl.