Inzamelingsactie voor Tornado Cash gestopt door GoFundMe

Crowdfundingplatform GoFundMe heeft abrupt een einde gemaakt aan een inzamelingsactie. Deze fundraiser was bedoeld om juridische kosten voor Roman Storm en Alexey Pertsev te dekken. Dit zijn de twee medeoprichters van de cryptomixer Tornado Cash.

Nadat de inzamelingsactie tractie begon te krijgen en er flink gedoneerd werd, kwam GoFundMe met een tegenreactie. De crowdfunding zou niet in lijn zijn met de servicevoorwaarden van het bedrijf, met name “Term 22”.

Storm wil geld ophalen in de juridische strijd tegen de Amerikaanse autoriteiten. Op 14 februari kwam daar al een einde aan. Al snel komt de discussie op gang over het belang van een “ongecensureerd geldsysteem”. Storm en Pertsev hebben de actie inmiddels heropend op JuiceBox. Hier is al meer dan 310 Ether opgehaald.

Verschillende donoren hebben hun geld teruggestuurd gekregen, waaronder Ryan Adams van Bankless Ventures. Hij gaat zijn donatie van $10.000 nu met cryptovaluta naar de initiatiefnemers sturen.

Storm en Pertsev worden geconfronteerd met aanklachten in verband met het witwassen van geld, het overtreden van sancties en het exploiteren van een geldtransmissiebedrijf zonder vergunning. Ze pleiten op alle punten onschuldig te zijn.

Storm vrijgelaten op basis van een borgsom van $2 miljoen, maar hij heeft wel reisbeperkingen aan z’n broek hangen.


The post Inzamelingsactie voor Tornado Cash gestopt door GoFundMe appeared first on Bitcoinmagazine.nl.