Investeringslegendes: ‘Koop bitcoin om jezelf te beschermen’

Twee grote investeringslegendes op Twitter adviseren hun volgens om bitcoin, goud en zilver te kopen vanwege de enorme schuld van de Amerikaanse overheid. In een publicatie van 11 maart op Twitter schrijft ondernemer en investeerder Balaji Srinivasan dat bitcoin de enige realistische ontsnappingsroute is voor de onvermijdelijke en onhoudbare begrotingstekorten.

Waarom? Omdat andere assets volgens Srinivasan gevoelig zijn voor confiscatie; het innemen van assets door overheden.

Overheidsschuld blijft groeien

In zijn publicatie schrijft Srinivasan dat de schulden en uitgaven van de Amerikaanse overheid op een niet duurzame wijze blijven groeien. Voor de schuld gaat het nu om een totaal van 34,5 biljoen dollar; wat een toename van 25 procent oplevert sinds 2020.

Balaji, een partner van Andreessen Horowitz (a16z) zegt dat er vier benaderingen bestaan voor het probleem: ontkennen dat het er is, het oplossen door politieke processen, opgeven of het beest slachten met bitcoin; wat geld is dat ze niet kunnen innemen of printen.

“Het laatste is radicaal, maar realistisch”, zo vertelt hij, om vervolgens toe te voegen dat de overheidsschuld van Amerika nu met 10 miljard dollar per dag toeneemt.

Koop bitcoin, goud en zilver

Robert Kiyosaki sluit zich aan bij de woorden van Srinivasan. “De schuld neemt iedere 90 dagen met 1 biljoen dollar toe. Amerika is ziek. Begin nu. Koop meer goud, zilver en bitcoin. Wees voorzichtig”, aldus Kiyosaki.

Een ander probleem dat mogelijk opkomt is het innemen van assets door de overheid.

Om te laten zien dat dit realistisch is, geeft hij enkele voorbeelden. Zoals het innemen van de assets van protesterende vrachtwagenchauffeurs in Canada, het bevriezen van de Russische assets en de “bewapening” van Delaware tegen Elon Musk en New York tegen Trump.

“Privaat bezit wordt niet beschermd door de staat in een failliet en ‘blauw’ Amerika. Gelukkig hebben we bitcoin, wat niet afhankelijk is van de staat en niet zomaar kan worden ingenomen”, aldus de investeerder.


The post Investeringslegendes: ‘Koop bitcoin om jezelf te beschermen’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.