Investeringsgoeroe Jim Rogers Voorspelt: Bitcoin Gaat Naar Nul!

Jim Rogers, een ervaren belegger die samen met miljardair George Soros het Quantum Fonds oprichtte, blijft sceptisch over cryptocurrencies, waaronder bitcoin. Ondanks de recente stijging van de bitcoin prijs, gelooft Rogers dat alle cryptocurrencies uiteindelijk zullen verdwijnen, waarbij bitcoin mogelijk naar nul gaat. “Ik ben erg sceptisch over crypto. Ik verwacht niet dat het blijft bestaan. Het is geweldig geweest voor sommige mensen nu. Niet voor mij, maar ik zie geen langetermijnwaarde in cryptocurrency”. Maar waarom is Jim Rogers zo bearish over crypto?

Rogers geeft de voorkeur aan tastbare activa

Jim Rogers heeft een langdurige voorkeur voor tastbare activa boven digitale valuta’s. “Ik heb meer vertrouwen in de toekomst in echte dingen die mensen kunnen gebruiken dan in bitcoin,” legde hij uit. Hij is ervan overtuigd dat de waarde van grondstoffen zoals rijst en suiker zal blijven bestaan, in tegenstelling tot de “onzekere toekomst” van cryptocurrencies.

Twijfels over bitcoin als veilige haven

De belegger betwijfelt ook of bitcoin traditionele veilige havens zoals goud en zilver zal vervangen. “Ik denk niet dat bitcoin goud gaat vervangen en ik denk niet dat het zilver gaat vervangen,” merkte Rogers op. Hij erkent dat cryptocurrencies misschien goede handelsinstrumenten zijn, maar hij verwacht dat ze uiteindelijk allemaal zullen verdwijnen, waarbij hij opmerkt dat velen al zijn verdwenen.

We weten inmiddels dat Jim Rogers wel van de oude stempel is, waardoor hij mogelijk de mogelijkheden van blockchain technologie nog niet helemaal begrijpt. Steeds vaker zien we succesvolle mensen in de business wereld, zoals Donald Trump, hun visie over crypto aanpassen naar een iets positievere kijk. Wellicht dat Jim Rogers ooit nog gaat volgen?

Rogers’ scepsis gaat ook over tot de Amerikaanse dollar. Hij heeft gewaarschuwd voor het mogelijke einde van de dollar, aangezien landen alternatieve reservevaluta’s verkennen. Hij ziet de Chinese yuan als een concurrent van de Amerikaanse dollar en voorspelt dat de volgende recessie de ergste in zijn leven zal zijn.


The post Investeringsgoeroe Jim Rogers Voorspelt: Bitcoin Gaat Naar Nul! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.