Investeringsbank: “Aandeel bitcoinbedrijf MicroStrategy kan naar $1.810 stijgen”

Als we de analisten van de investeringsbank Canaccord Genuity mogen geloven, dan kunnen de aandelen van het grote MicroStrategy vanaf de huidige koers van 1.593 dollar nog flink stijgen. Waar het eerder een koerstarget van 975 dollar had voor het bedrijf dat ruim 200.000 bitcoin bezit, is dat nu verhoogd naar 1.810 dollar.

De status van het aandeel blijft voor Canaccord op “kopen” staan.

Het bitcoin-succes van MicroStrategy

Tot nu toe is de keuze van MicroStrategy die het in augustus 2020 maakte om alles wat ze hebben in bitcoin te investeren een goede geweest. Het bedrijf boekte op papier een miljardenwinst op de investeringen in bitcoin en deed daar afgelopen week een schepje bovenop.

Het haalde voor 800 miljard dollar aan kapitaal op via converteerbare obligaties en investeerde het volledige bedrag in bitcoin. Dat leverde MicroStrategy 12.000 extra bitcoin op, die het tegen een gemiddelde koers van 68.500 dollar wist te kopen.

“Deze nieuwe uitbreiding van MicroStrategy is een klein beetje een positieve verrassing voor ons, vanwege de concurrentie van de ETFs”, zo schrijft Conaccord in zijn onderzoeksrapport over het aandeel.

Volgens Conaccord is het bijzonder dat MicroStrategy nog geen concurrentie heeft in zijn strategie. Ondanks het gigantische succes is er nog geen bedrijf geweest die hetzelfde trucje durfde uit te halen. Dat heeft er mogelijk mee te maken dat MicroStrategy nu echt een merk is, wat het lastig maakt om het bedrijf te volgen.

613% omhoog in 1 jaar tijd

Het aandeel van MicroStrategy staat vandaag dus op 1.593 dollar en dat markeert een stijging van 1.370 dollar ten opzichte van één jaar geleden. Daarmee is het aandeel van het bitcoin-bedrijf met 613,99 procent gestegen het afgelopen jaar.

Daarmee presteert MicroStrategy een stuk beter dan bitcoin. De digitale munt wist over diezelfde periode namelijk een stijging van 197,95 procent te realiseren. Dat is natuurlijk ook indrukwekkend, maar dat valt in het niet bij de prestaties van MicroStrategy.

Dat neemt niet weg dat een investering in MicroStrategy natuurlijk extra risico met zich meebrengt.


The post Investeringsbank: “Aandeel bitcoinbedrijf MicroStrategy kan naar $1.810 stijgen” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.