Internationale tak van Coinbase lanceert spothandel

Coinbase gaat uitbreiden door ook spothandel voor zijn internationale tak (de Coinbase International Exchange) te lanceren. Deze stap komt als reactie op de zorgen van gebruikers over onzekere regelgevingsomstandigheden in de Verenigde Staten.

Vanaf 14 december kunnen institutionele beleggers bitcoin en ethereum verhandelen tegen de USDC stablecoin op het internationale platform, zo deelt het bedrijf van Brian Armstrong in een persbericht. De nadruk op dit platform lag voornamelijk op derivaten.

In mei lanceerde Coinbase zijn internationale beurs als een strategische stap om buiten de Verenigde Staten te diversifiëren. In het persbericht staat:

“We hebben meer dan 100 instituten aan boord genomen, met alleen al in het derde kwartaal een handelsvolume van ongeveer $10 miljard aan perpetual futures.”

Het platform is van plan om geleidelijk meer tokens te introduceren en de offshore spothandel uit te breiden naar particuliere beleggers naarmate de liquiditeit toeneemt.

Beurzen hebben in de Verenigde Staten te maken met juridische tegenwind. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een rechtszaak aangespannen tegen Coinbase. Het bedrijf wordt beschuldigd van het exploiteren van een illegale exchange, brokerage en clearingshouse.

De aandelen van Coinbase, die in 2021 boven de $300 per aandeel uitkwamen, zijn dit jaar ongeveer verviervoudigd tot ongeveer $140 per aandeel.


The post Internationale tak van Coinbase lanceert spothandel appeared first on Bitcoinmagazine.nl.