Instroom van Bitcoin ETF’s stijgt weer, signaal hernieuwde interesse van beleggers

Er is een nieuwe instroom naar de bitcoin exchange traded funds (ETF’s) gaande en dat drijft de prijs van bitcoin verder op. Na de dip bij $60.760, handelt BTC momenteel weer boven de $70.000, ruim 65.000 euro per bitcoin. Analisten zien de interesse van ‘Wall Street’ in de ETF’s weer toenemen.

Bulls slopen weerstand

Bitcoin sloot boven de $69.000 op maandag 25 maart toen de bulls een belangrijke technische weerstandszone heroverden, zo meldt Cointelegraph. Maandag sloot de koers op het hoogste punt in tien dagen. Bitcoin sloot maandag bijna $5.000 hoger dan de dag ervoor. Het marktsentiment is duidelijk wat positiever dan de weken ná het bereiken van de all-time high van $73.000. Volgens de analist Tedtalksmacro is er sprake van een nieuwe golf van geld dat naar Amerikaanse ETF’s vloeit. Maandag is er een plus genoteerd van 15,4 miljoen dollar aan instroom. De afgelopen week was er sprake van rode cijfers, omdat er ook een recordaantal aan bitcoin uit het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) vloeide.

 

Hoewel de uitstromen van GBTC significant zijn op $350 miljoen op maandag, zo blijkt uit data van het Britse investeringsbedrijf Farside.

Met een zeer optimistische kijk op wat er kan komen, ziet de populaire handelaar en analist Matthew Hyland dus de weg vrij naar een zes-cijferig prijsniveau voor bitcoin. Eerder onthulde Hyland een reset op een klassieke BTC-prijsmetric naar niveaus die voor het laatst voorkwamen toen bitcoin eind januari rond de $40.000 handelde.

 

 

Want een dagelijkse relative strength index (RSI) waarde onder de 50 op 20 maart zijn juist een “goed signaal” voor een opleving. De dagelijkse RSI stond net boven de 60 op het moment van schrijven, nog steeds onder de 70, wat wordt gezien als het begin van een bullmarkt, waar bij waarden boven de 80 oververhitting op de loer ligt.

Handelaar koel over Bitcoin futures gap

Sommigen overwegen alweer te speculeren op een neergang van de munt, zoals analist Mark Cullen, die de aanwezigheid van “gaps” op de bitcoin futuresmarkt van de CME Group monitort. De gap onder de $64.000, ontstaan in het weekend, staat nog open.

“Een andere optie voor $BTC, na het vullen van de bovenste CME gap, nu de onderste vullen en consolideren in een driehoek voordat het hoger duwt,” stelde Cullen voor.

Voor de Nederlandse handelaar Daan Crypto Trades was er echter weinig reden tot zorg met betrekking tot een nieuwe BTC-prijsdip. “Eerste keer in een tijdje waar we daadwerkelijk een aanzienlijke gap maakten en deze niet onmiddellijk sloten,” zo zegt hij op X.


The post Instroom van Bitcoin ETF’s stijgt weer, signaal hernieuwde interesse van beleggers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.