“Instroom ETF’s bullish voor bitcoin koers”, zegt Bitfinex

Bitcoin zit behoorlijk in de lift, waarbij de bitcoin balans van beurzen slinkt en waarbij de instromen in de bitcoin spot ETF markt juist toenemen. Volgens onderzoekers van Btifinex heeft bitcoin met $60.000 een bodemprijs bereikt op basis van de huidige marktomstandigheden.

Bitcoin in de lift

Dat is één van de conclusies in een recent Bitfinex Alpha-rapport, waarbij drie belangrijke ontwikkelingen het huidige bullish sentiment bevestigen: consistente hoge dagsluitingen, enorme BTC-uitstromen van cryptobeurzen en instromen in de spot Bitcoin ETF-markt.

Op 15 mei zijn er 55,000 BTC van beurzen gehaald, maar dat had géén negatief effect op de aanhoudend lage koersvolatiliteit van bitcoin. Terwijl grote uitstromen van beurzen vaak als negatieve indicatoren voor het marktsentiment dienen, bleef bitcoin boven $61,000 handelen te midden van een BTC-uitstroom van $3,85 miljard afgelopen week.

Instroom ETF’s

Bovendien registreerde de spot bitcoin ETF-markt in de Verenigde Staten zeven opeenvolgende dagen van netto positieve instromen, meldt Cointelegraph. De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is historisch gezien verantwoordelijk geweest voor de meeste uitstromen, met een verlies van meer dan $17,6 miljard tot nu toe.

Echter, van de laatste zeven dagen in kwestie registreerde GBTC netto positieve (of $0) instromen op zes dagen. “Momenteel hebben ETF-kopers een vergelijkbare kostprijs, rond de $62,000, exclusief GBTC,” zo staat in het Bitfinex-rapport te lezen.

Flexibele handelaren die hun portefeuilles willen diversifiëren tegen lagere kosten en belastingvoordelen investeren vaak in ETF’s. BlackRock trok bijna $16 miljard aan investeringen aan in zijn iShares Bitcoin Trust (IBIT) en staat momenteel bovenaan de ranglijst, beter presterend dan de andere negen goedgekeurde Bitcoin ETF’s.

JPMorgan Chase stak flink wat geld in Bitcoin ETF’s van Grayscale, ProShares, Bitwise, BlackRock en Fidelity.

In een bekendmaking op 10 mei bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft JPMorgan Chase gemeld dat het circa $760,000 aan aandelen van de ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), IBIT, Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC), GBTC en de Bitwise Bitcoin ETF bezat.


The post “Instroom ETF’s bullish voor bitcoin koers”, zegt Bitfinex appeared first on Bitcoinmagazine.nl.