Influencer X-accounts gehackt om crypto tokens te promoten

Een golf van hacks in het weekend heeft verschillende X accounts van beïnvloeders en beroemdheden uit de industrie gecompromitteerd, waarbij verschillende cryptocurrencies en memecoins werden gepromoot.

GCR’s account gecompromitteerd

Onder de slachtoffers was Gigantic-Cassocked-Rebirth (GCR), een bekende cryptobelegger met een pseudoniem die bekend staat om zijn tegendraadse transacties. Op 26 mei postte GCR’s gehackte X account over ORDI en Luna2.0, waardoor beide tokens tijdelijk met respectievelijk 6% en 274% stegen. Velen in de gemeenschap merkten op dat de hacker een munt met een kleinere cap had kunnen kiezen voor grotere winsten, maar in plaats daarvan koos hij voor meer gevestigde tokens.

Mogelijke bredere aanval op accounts van beroemdheden

De GCR hack lijkt deel uit te maken van een groter plan dat gericht is op bekende X-accounts. Bitcoin-ontwikkelaar Udi Wertheimer onthulde dat GCR had gewaarschuwd voor een lopende operatie waarbij prominente accounts werden gehackt. Met veel niche beroemdheden die meme munten lanceren en platform engineers die een lang weekend weg zijn, was er verhoogde voorzichtigheid in de gemeenschap.

Incident met X-account van Rich The Kid

Het X-account van de Amerikaanse rapper Rich The Kid, met 2,3 miljoen volgers, plaatste een link om het nieuwe token “RICH” te kopen op de op Solana gebaseerde memecoin creator tool pump.fun. Binnen twee uur had het token een market cap van $90.000 bereikt. Hoewel er geen officiële bevestiging van een hack is, werd de promotiepost vervolgens verwijderd.

Caitlyn Jenner’s promotie van JENNER Memecoin

Rond dezelfde tijd promootte het X-account van de Amerikaanse mediapersoonlijkheid Caitlyn Jenner een memecoin genaamd “JENNER”, die al snel een marktwaarde van $27,1 miljoen bereikte. De berichten bevatten video’s van Jenner en haar manager, Sophia Hutchins, die de legitimiteit van de token bevestigden. Deze video’s werden ook gedeeld op Jenner’s Instagram account, en Hutchins hostte een X space om de authenticiteit van de promotie te herhalen, waardoor geruchten over betrokkenheid van deepfakes werden ontkracht.

Zorgen en waarschuwingen

Ondanks de verzekeringen van Jenner en Hutchins, geloven sommige experts dat de promotie nog steeds onderdeel kan zijn van een gecoördineerde hackpoging. Interessant is dat het cryptowalletadres dat Jenner plaatste, overeenkwam met een adres dat werd gebruikt door maker van adult content Kazumi, wiens account eerder werd gehackt om de “ZUMI” munt te promoten. De tokens RICH, DOLL en SOULJA waren naar verluidt ook verbonden aan dezelfde portemonnee, hoewel Jenner’s team bij navraag elke kennis van deze banden ontkende.

Deze reeks hacks benadrukt de kwetsbaarheid van high-profile X accounts voor gecoördineerde cyberaanvallen, vooral in tijden waarin de beveiliging van het platform lakser kan zijn. Gebruikers wordt geadviseerd om voorzichtig te zijn en de authenticiteit van promotionele inhoud te verifiëren voordat ze met nieuwe tokens in zee gaan.


The post Influencer X-accounts gehackt om crypto tokens te promoten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.