In één week is er $312 miljoen in financiële producten voor bitcoin geïnvesteerd

Bitcoin exchange-traded products (ETP’s) hadden in de week van 24 november te maken met een zogenoemde “inflow” van $312 miljoen. Volgens CoinShares is er daardoor dit kalenderjaar al ongeveer $1,5 miljard in deze financiële producten geïnvesteerd.

De wekelijkse inflow voor alle cryptocurrency’s bedroeg in totaal $346 miljoen. Het is daarmee alweer de negende week op rij dat er meer in deze fondsen werd geïnvesteerd dan verkocht.

Volgens het rapport hadden Crypto ETP’s vóór 25 september enkele weken te maken met een outflow. Maar vanaf de week van 25 tot 29 september stroomde er weer nieuw geld in de cryptomarkt (via deze geregistreerde en gereguleerde fondsen en financiële producten).

In de week die eindigde op 24 november was het zelfs de grootste inflow van de afgelopen van negen weken, zoals te zien is in onderstaande grafiek.

Coinshares verklaart dat Canadese en Duitse ETP’s met 87% het grootste deel van de inflow van de week vormden. De inflow in de Verenigde Staten bleef beperkt tot $30 miljoen. Mogelijk dat men daar haar geld liever in één keer in de aanstaande ETF stopt, dan in al bestaande alternatieven.

Cryptofondsen hebben nu allemaal bij elkaar een beheerd vermogen (AUM) van $45,4 miljard. Dat is het hoogste bedrag in 18 maanden.


The post In één week is er $312 miljoen in financiële producten voor bitcoin geïnvesteerd appeared first on Bitcoinmagazine.nl.