In één dag $1 miljard aan cryptovaluta weggehaald bij KuCoin

Cryptobeurs KuCoin heeft de afgelopen 24 uur te maken gehad met een enorme outflow van klantentegoeden. Er is maar liefst $1 miljard aan cryptovaluta van het platform gehaald.

Uit gegevens van Arkham Intelligence blijkt dat de balans van KuCoin zo’n $4,7 miljard bedraagt. Begin deze week was dat echter nog meer dan $6 miljard. Toch komt de uitstroom van geld niet uit de lucht vallen.

Beleggers hebben hun twijfels over de beurs, vanwege beschuldigingen van het Amerikaanse ministerie van Justitie aan het adres van KuCoin. De Amerikaanse advocaat Damian Williams verklaarde: “KuCoin heeft er bewust voor gekozen om het fundamentele anti-witwasbeleid niet te implementeren.”

Uit angst voor sancties, schikkingen of verdere problemen, nemen klanten eieren voor hun geld en verplaatsen hun cryptovaluta naar andere oorden.

De Nederlandsche Bank heeft ook al eens een waarschuwing afgegeven tegen de exchange, omdat cryptodienstaanbieder MEK Global Limited, handelend onder de naam KuCoin, illegaal zijn diensten zou aanbieden. Anders gezegd: zonder registratie bij de toezichthouder.

Volgens Coinmarketcap is KuCoin momenteel de zevende grootste beurs van de wereld, achter Binance, Coinbase, Bybit, OKX, Kraken en Upbit. Ze zijn goed voor een handelsvolume van $1,4 miljard in het afgelopen etmaal.

De beurs schrijft zelf op Twitter dat men zich geen zorgen hoeft te maken:

“KuCoin werkt naar behore en de bezittingen van onze gebruikers zijn absoluut veilig. Wij zijn op de hoogte van de gerelateerde berichten en onderzoeken momenteel de details via onze advocaten. KuCoin respecteert de wet- en regelgeving van verschillende landen en houdt zich strikt aan de nalevingsnormen.”


The post In één dag $1 miljard aan cryptovaluta weggehaald bij KuCoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.