Hut8 CEO: “Er zullen dit keer minder miners failliet gaan”

Na de bullmarkt van 2021 werd al snel duidelijk dat bitcoin miners veel te optimistisch over de nabije toekomst waren. Er werden grote risico’s genomen om zoveel mogelijk van de bullmarkt te profiteren, die uiteindelijk eerder stopte dan iedereen verwacht (en vooral gehoopt) had. Als gevolg daarvan gingen er in 2022 veel miners failliet.

Als we Hut 8 CEO Asher Genoot mogen geloven zullen er ditmaal veel minder miners over de kop gaan.

Niet klaar voor de storm

Bitcoin miners waren in 2022 simpelweg niet klaar voor de storm die op ze te wachten stond, zo is de conclusie van Genoot tegenover Bloomberg.

Er werd volgens hem teveel risico genomen met geleend geld en ook de torenhoge energiekosten waren een verrassing. Dat neemt niet weg dat een goede zakenman weet dat verrassingen bij het leven horen en zeker als je in een volatiele industrie als die van bitcoin mining zit.

“Veel bedrijven namen teveel hooi op hun vork en konden de schulden niet meer financieren in 2022, op het moment dat de bitcoin koers daalde en de energiekosten stegen”, aldus Genoot.

Compute North, Celsius Mining en Core Scientific, dat sinds kort weer terug is op de Amerikaanse Nasdaq, zijn een paar van de bitcoin miners die hun faillissement aanvroegen tijdens de cryptowinter van 2022.

Miners hebben geleerd van de fouten

Sindsdien is er volgens Genoot veel veranderd. Bitcoin miners leunen minder op geleend geld en krijgen veel meer de beschikking over schuldenvrij kapitaal via de aandelenmarkten om hun business te laten groeien.

Genoot verwacht een stijging van de activiteit in fusies en overnames onder kleinere bitcoin miners, wat ook zal bijdragen aan een lager aantal faillissementen.

Om die kansen (fusies en overnames) realiteit te maken, moet de bitcoin koers volgens hem wel dalen tot 30.000 of 40.000 dollar, voordat partijen serieuze stress beginnen te ervaren.

Met de Spot Bitcoin ETFs, die vanaf 11 januari op volle toeren draaien, is het nog maar de vraag of we nog een bitcoin koers van 30.000 tot 40.000 dollar zullen zien.


The post Hut8 CEO: “Er zullen dit keer minder miners failliet gaan” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.