Hut 8 gaat samenwerken met failliet Celsius aan nieuwe mega bitcoin mining farm

Bitcoin mining bedrijf Hut 8 heeft een interim-overeenkomst getekend om samen met Celsius Network een mining farm te “bouwen en installeren”.

Celsius is de cryptobank die vorig jaar failliet ging. Het bedrijf zit nog midden in de faillissementsprocedure waarbij het de overstap wil maken naar een miningbedrijf. In een persbericht van 18 december ondertekende het Canadese Hut 8, mede-opgericht door Nederlander Marc van der Chijs, een overeenkomst die te maken heeft met deze procedure. Ze gaan een mining farm bouwen in Cedarvale in Texas.

Volgens het document zal de locatie van het bedrijf ruim 66.000 mining rigs plaatsen. Het levert ruim 215 MW aan energie.

De samenwerking gaat vrij ver, het naast financiering ook management rondom de bouw, inkoop, logistiek, budgettering en coördinatie. Hut8 vertelt hoe het aan de ene kant samen met Celsius equity wil opbouwen, en ten tweede haar bedrijf wil stimuleren door 895 MW aan elektriciteit te gebruiken.

Op dit moment beschikt de in Canada gevestigde miner over 680 MV aan energie op de huidige mining plekken.


The post Hut 8 gaat samenwerken met failliet Celsius aan nieuwe mega bitcoin mining farm appeared first on Bitcoinmagazine.nl.