Hundred Finance hacker mobiliseert $ 7 miljoen aan gestolen crypto

Na een jaar van inactiviteit is de hacker die verantwoordelijk was voor het stelen van $7,4 miljoen van het gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocol Hundred Finance weer opgedoken.

Recente bewegingen van gesloten fondsen

Op 1 mei nam de Hundred Finance hacker voor bijna $ 800.000 aan Ether (ETH) en Tether (USDT) op van de gedecentraliseerde exchange Curve. Dit was de eerste activiteit van betekenis op de rekening van de hacker sinds de aanval van vorig jaar.

Na de opname zette de hacker de USDT samen met andere cryptocurrencies om in Ether met behulp van Uniswap. Deze transactie verhoogde zijn Ether-bezit met meer dan $1 miljoen. Momenteel bevat de portemonnee van de hacker activa voor een totaalbedrag van ongeveer $4,3 miljoen in verschillende cryptocurrencies, waaronder Ether, Dai en Wrapped Bitcoin.

Achtergrond van de aanval

Bij de aanval van april 2023 werden de wisselkoersen tussen ERC-20 tokens en hTOKENS gemanipuleerd op het Hundred Finance platform, een typische ‘flash loan’ aanval tactiek. Hierdoor kon de hacker meer tokens verkrijgen dan er waren gestort, door gebruik te maken van grote, ongedekte leningen om de marktprijzen te manipuleren.

Beveiligingstrends en hackers toekomst

Ondanks een daling van de verliezen door ‘flash loan’ aanvallen, met het laagste verlies sinds februari 2022 gerapporteerd in april 2024, geeft de recente beweging van de activa aanleiding tot bezorgdheid over mogelijke cash-out strategieën van de hacker. Met strengere regelgeving tegen cryptomixers en privacytools blijft het een uitdaging om deze activa wit te wassen en om te zetten in fiat.

Deze voortdurende kwestie onderstreept de noodzaak van verbeterde beveiliging in de DeFi-sector en waakzaamheid tegen geavanceerde cryptoaanvallen.


The post Hundred Finance hacker mobiliseert $ 7 miljoen aan gestolen crypto appeared first on Bitcoinmagazine.nl.