HTX, voorheen bekend als Huobi, trekt zich terug voor licentie in Hong Kong

HTX heeft zijn aanvraag voor een licentie voor een “virtual asset trading platform” in Hong Kong ingetrokken. Het bedrijf wilde een licentie krijgen om in de speciale administratieve regio handelsdiensten aan te mogen aanbieden aan particulieren. Het trekt de aanvraag nu in, zo is te zien op de website van de lokale toezichthouder.

Het gaat hier trouwens om een speciale tak van HTX, namelijk: HBGL Hong Kong Limited. Ze staan ook wel bekend als Huobi HK. Huobi is al lange tijd een bekende naam in de industrie. Het maakte jaren lang furore in China en Rusland, en valt nu onder de vleugels van Justin Sun.

Vorige week diende het een aanvraag in voor een beursvergunning. Al drie dagen later, op 23 februari, kwam het terug op dit besluit, zo meldt de South China Morning Post. Ze verwijzen daarbij naar de lijst met vergunningaanvragers van de Securities and Futures Commission.

Een woordvoerder van HTX verteltdat Huobi HK onafhankelijk van HTX opereert. Huobi HK reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van The Block.

De beurswaakhond van Hong Kong heeft besloten dat “crypto trading platforms” die hun licentieaanvraag niet vóór 29 februari hebben ingediend, hun bedrijven in Hong Kong tegen 31 mei moeten sluiten. Tegelijkertijd omarmen ze de cryptomarkt wel compleet en heeft de centrale bank van de regio een oproep gedaan aan commerciële banken om cryptobedrijven te verwelkomen.

In juni 2023 startte Hong Kong officieel met crypto-licenties. Hong Kong heeft licenties verleend aan twee platforms: HashKey en OSL. De financiële toezichthouder beoordeelt daarnaast nog eens de aanvragen van 19 cryptobedrijven, waaronder OKX, Bybit, Bullish en Crypto.com.

HKVAEX, een cryptoplatform dat naar verluidt gekoppeld is aan Binance, heeft op 4 januari dezelfde licentie aangevraagd.


The post HTX, voorheen bekend als Huobi, trekt zich terug voor licentie in Hong Kong appeared first on Bitcoinmagazine.nl.