Houdt Bitcoin Stand boven Belangrijke Support na 3.5% Daling?

Vandaag heeft de Bitcoin koers opnieuw een stapje teruggedaan met een daling van 3.5%. Is deze koersdaling reden tot zorgen of simpelweg een gezond stapje terug? In deze update zoomen we in op de recente koersontwikkelingen aan de hand van de uursgrafieken en bekijken we of dit invloed heeft op onze marktanalyse van de afgelopen weken.

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

Onze analyse van de afgelopen weken blijft onverminderd actueel. In de vorige update bespraken we dat een tijdelijke afwijking vaak leidt tot een beweging naar het andere uiterste. Dit keer betekende dat een stijging naar de bovenkant van de prijsklasse rond $72.000, waar we symbolisch een “zwarte magneet” in de grafiek plaatsten.

Kort daarna, testte de koers daadwerkelijk de bovenkant van de prijsrange. Weerstand deed wat we van weerstand kunnen en mogen verwachten en zorgde vervolgens voor een terugval. Sinds de afwijzing afgelopen dinsdag is de koers met 5,5% gedaald.

Ondanks deze schommelingen blijft onze algemene analyse ongewijzigd. Bitcoin handelt nog steeds binnen de prijsrange $60.500 tot $72.000. Net als de vorige keren dat de bovenkant van de range getest werd, moeten we ook nu rekening houden met een mogelijke daling naar het midden van deze range, rond $66.250, en wellicht zelfs naar de onderkant bij $60.500.

Het enige verschil ten opzichte van een week geleden is dat de we momenteel boven de 200 MA’s handelen. Dit verhoogt de kans op een bullish uitbraak op korte termijn, zolang de koers boven deze gemiddelden blijft. We kunnen stellen dat de markt binnen de prijsrange licht bullish is zolang de koers boven de MA’s blijft, en licht bearish als deze eronder zakt. De bredere trend blijft echter zijwaarts binnen een aanzienlijke prijsrange van maar liefst 20%.

Voor het meest optimistische scenario willen we zien dat de koers steun vindt rond het midden van de prijsklasse, bij $66.250. Dit zou de basis kunnen vormen voor een nieuwe poging om uit de range omhoog te breken. Zoals eerder vermeld, zijn de 200 MA’s het laatste bullish argument. Als de koers onder deze gemiddelden zakt, is het ineens een stuk onrealistischer om op korte termijn nog een bullish uitbraak te verwachten.

De richting van de uitbraak uit de huidige prijsklasse zal waarschijnlijk de trend voor de komende maanden bepalen.

Bitcoin (BTC) 1 uurgrafiek

Als we verder inzoomen op de 1-uursgrafiek, zien we dat de koers momenteel steun lijkt te vinden bij de 200 MA’s. Deze MA’s op een lager tijdsbestek kunnen helpen om een inschatting te maken van het eerst volgende scenario.

Als de koers de MA’s verliest, betekent dit waarschijnlijk dat de koers zal dalen naar het midden van de prijsklasse en mogelijk zelfs de 200 MA’s op de 4-uursgrafiek zal gaan opzoeken. Mocht de koers echter support houden van de MA’s op de 1-uursgrafiek, dan zouden we op korte termijn een nieuwe poging kunnen zien om de weerstand rond $72.000 te doorbreken en de prijsrange opwaarts te verlaten.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

 


The post Houdt Bitcoin Stand boven Belangrijke Support na 3.5% Daling? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.