Hong Kong gaat volgende fase in van Central Bank Digital Currency (CBDC)

De Hong Kong Monetary Authority (HKMA) heeft goedkeuring gegeven voor de tweede fase van haar pilot voor een Central Bank Digital Currency (CBDC). Het gaat om de e-HKD, uitgegeven door de centrale bank zelf.

De toezichthouder deelt donderdag dat de centrale bank na de eerste fase nu doorgaat met testen en onderzoeken van de digitale versie van de Hongkongse dollar. De HKMA heeft daarmee ook officieel fase 1 van het pilotprogramma voltooid. Hierin werd de CBDC getest voor binnenlandse particuliere betalingen, offline transacties en de afwikkeling van getokeniseerde activa.

De toezichthouder schrijft:

“De volgende fase zal dieper ingaan op geselecteerde pilots uit fase 1, waarbij een e-HKD unieke waarde zou kunnen toevoegen, namelijk programmeerbaarheid, tokenisatie en ‘amomic’ afwikkeling, en nieuwe scenario’s voor gebruikers die in de vorige fase niet aan bod kwamen.”

Eerder deze maand startte de HKMA een sandbox waarin de digitale dollar getest mag worden. In zo’n sandbox, een besloten omgeving om programma’s te draaien, zal ook fase 2 van de e-HKD-pilot gedraaid worden. Organisaties die geïnteresseerd zijn om mee te doen aan de pilot kunnen zich vóór 17 mei aanmelden.

Hong Kong is een van de meer dan 100 jurisdicties in de hele wereld die CBDC’s onderzoeken. Ook in Nederland komt zo’n digitale euro eraan. De Europese Centrale Bank (ECB) deelde deze week nog dat het van plan is om in 2025 deze eurocoins te lanceren.

 


The post Hong Kong gaat volgende fase in van Central Bank Digital Currency (CBDC) appeared first on Bitcoinmagazine.nl.